"SKRIVAO SAM DA IMAM TUMOR": Selektor Holandije Luj van Gal obelodanio da se leči od teške bolesti

S. R.

04. 04. 2022. u 22:59

KROZ najteže trenutke u životu prolazi Luj van Gal. Iskusni stručnjak, selektor Holandije, obelodanio je u nedelju uveče prilikom gostovanja na holandskoj televiziji RTL da boluje od agresivnog raka prostate, da je već prošao kroz 25 tretmana, kao i da su za zdravstveno stanje do sada jedno znali porodica i prijatelji.

СКРИВАО САМ ДА ИМАМ ТУМОР: Селектор Холандије Луј ван Гал обелоданио да се лечи од тешке болести

FOTO: Tanjug/AP

- Dok sam bio na klupi repezentacije morao sam noću da idem u bolnicu. Ulazio na poslednja vrata, bili su ljudi tamo divni prema meni. Imao sam povlašćeni tretman. Nisam želeo da kažem svojim igračima, jer je to moglo da utiče na njihovu igru. Činjenica da javnost o tome ništa nije saznala dovoljno govori o mom okruženju - rekao je u emotivnom izlaganju prekaljeni stručnjak.


Logično, nameće se pitanje hoće li se 70-godišnji Van Gal naći na klupi "lala" na predstojećem Mundijalu u Kataru krajem godine.

- Imam snage i discipline da nastavim da radim svoj posao. Sviđa mi se. Volim da radim sa timom. Ovo je poklon za mene u poznim godinama, tako to vidim - istakao je Luj.


Bivši klubovi Van Gala, poput Mančester junajteda i Bajerna, već su pružili podršku uz želje za brz oporavak. Oglasio se i napadač "đavola" Markus Rašford, kojeg je u vatru gurnuo 2016.

- Ti si mi pružio prvu šansu, zauvek ću ti biti dužnik. Možeš da se izboriš sa ovim. Svi smo uz tebe - napisao na društvenim mrežama napadač. 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)