TUŽNO... Otkriveno šta saigrači iz Real Madrida misle o Luki Joviću

Novosti online

22. 03. 2022. u 22:03

IZGLEDA da su u Realu definitivno "dani odbrojani" za Luku Jovića.

ТУЖНО... Откривено шта саиграчи из Реал Мадрида мисле о Луки Јовићу

Foto: AP

O tome svedoče i pisanja španskih medija o tome da se "rastanak primakao", i učinak koji naš reprezentativac ima u dresu giganta iz Madrida, ali i najnovija informacija ugledne "Marke".

Naime, u opširnoj analizi zašto četvorica igrača ne dobijaju šansu kod trenera Karla Anćelotija, jedno poglavlje posvećeno je srpskom golgeteru.

I, taj deo priče, u kome je otkriveno i šta saigrači misle o Luki Joviću, ide ovako:

"Madrid se zasitio Jovića

Prvo se Zidan umorio od njega, a onda je Karlo Anćeloti s tim nastavio, razočaran ponašanjem igrača koji bi trebalo da je napadač. 

Njegovi saigrači takođe misle da Lukine svakodnevne aktivnosti predstavljaju nešto što je daleko od idealnog kada se radi o želji da se bude starter, i to naročito kada je igrač kao što je Benzema tu u prednosti. U svlačionici kažu da ni ne primećuju kada Jović dođe ili kada ode. Duh...

Jović je zatražio da ode u januaru 2021. jer mu je Zidan, koji je odobrio njegovo dovođenje, ukazivao malo šanse. Vratio se u Ajntraht iz Frankfurta, počeo tu pozajmicu sa nekoliko pogodaka, ali je onda bio u padu forme kako je vreme odmicalo. Ipak, tamo je uspeo da nadmaši svoj učinak iz Reala. U Bundesligi je dao četiri gola na 18 mečeva, a toliko nije dao za Madriđane za ove dve i po sezone.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Posle povratka u trening centar Valdebebas, bila su mu otvorena izlazna vrata, ali nijedna ponuda nije stigla, pa je rešio da ostane tu gde jeste, uz važeći ugovor s Realom. Uzdržavajući se od istinske fudbalske borbe (za mesto u startnoj postavi), Benzemin status u početnih 11 nije mu poslužio kao stimulans. A onda je Anćeloti otpisao Srbina zbog njegovog hladnog ponašanja na treninzima i nezapaženom učinku u specifičnim momentima. Njegova uzdržanost iz dana u dan dovela je do toga da Marijano, a ne Jović, dobije šansu na El Klasiku.

U Madridu tvrde da još uvek nije stigla ponuda za Lukin transfer, ali su čelnici kluba ubeđeni da će moći da ga prodaju. Njegov odlazak je - prioritet", piše "Marka".

Šta čeka Luku Jovića?

Ako je suditi po nedavno-pisanju španskog portala "Transferi", naš golgeter bi na leto mogao da promeni klub, ali ne i zemlju.

Naime, Sevilja je više nego zainteresovana da osveži svoj napad, a upravo je reprezenetativac Srbije želja uprave.

"Jović je potpisao za Real u leto 2019. godine, kada je za oko 60 miliona evra stigao iz Bundeslige, tačnije Ajntrahta iz Frankfurta. Ipak, ispostavilo se da je taj transfer bio razočaravajući, jer je 24-godišnjak muku mučio da ostavi trag u ekipi sa stadona Santijago Bernabeu. Na 49 utakmica, Srbin je dao samo tri gola i četiri 'namestio'.

Jović je proveo drugu polovinu prošle sezone na pojamici u Ajntrahtu, ali nije mogao da povrati staru formu. Spominjalo se letos da će promeniti klub, međutim, trener Karlo Anćeloti je odlučio da ga zadrži u timu. Ipak, kako nije iskoristio većinu prilika koje su mu bile ukazane u aktuelnoj sezoni, napadač se nalazi pred odlaskom", prenosi enleski "Hard tackle".

Luka Jović / Foto: Tanjug/AP

Tome se dodaje i sledeće:

"I, kako stvari sada stoje, ne manjka zainteresovanih klubova za Jovićevim uslugama. Arsenal se uključio u trku za ovim 24-godišnjakom, tu je i interesovanje Borusije Dortmund. Sada je i Sevilja ušla u ring, želeži da obezbedi potpis ovog špica pred narednu sezonu.

Sevilja je u januaru dovela Antonija Marsijala iz Mančester junajteda kako bi ojačala svoj napad. Međutim, ona nije zainteresovana da se ta pozajmica pretvori u kupovinu na leto. Jusuf En-Nesiri ima razočaravajuću sezonu, spominje se da će ići, a Vest Hem se dovodi u vezu sa angažovanjem ovog Marokanca.

Ako on ode, ekipa trenera Đulena Lopetegija će imati potrebu za novim napadačem. I, u Sevilji su identifikovali Jovića kao jednu od mogućnosti da se špic osveći. 

Pored Jovića, Sevilja, koja se s Realom bori za tituli, takođe razmišlja o Rendžersovom Alfredu Morelosu, Almerijinom Umaru Sadiku (bivšem napadaču Partizana), ali i Atletikovom Luisu Suarezu. Ostaje da se vidi da li će Sevilja poslati zvaničnu ponudu za Luku Jovića, ali kako sada stvari stoje, njegov odlazak iz madridskog Reala je prilično isvestan", piše pomenuti portal, što je danas potvrdila i "Marka".

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

BEZ PROMENA: Julijan Nagelsman ostaje selektor Nemačke do kraja Svetskog prvenstva 2026.