KRTIČNJACI UMESTO TRAVE: U Super ligi Srbije fudbalska lopta prinuđena da se kotrlja i po terenima nedostojnim elitnog ranga

N. ILjUKIĆ

23. 03. 2022. u 09:08

FUDBAL nedostojan fudbalera i Srbije i dalje se igra u elitnom rangu takmičenja u našoj zemlji, najmanje na šest stadiona.

КРТИЧЊАЦИ УМЕСТО ТРАВЕ: У Супер лиги Србије фудбалска лопта принуђена да се котрља и по теренима недостојним елитног ранга

FOTO: Radnik Surdulica

Ono što je viđeno prekjuče u Surdulici i ono što cele sezone gledamo i u Nišu, Lazarevcu, Subotici, Lučanima i Novom Pazaru, više liči na jurenje lopte po "krtičnjacima", nego na fudbalske mečeve koji zaslužuju da se gledaju uživo ili na televiziji sa koje pršte reklame kao iz Las Vegasa...

Partizan je na takvom jednom "krtičnjaku" u Surdulici, na kojem je lopta "tandrkala" po terenu 90 "i nešto" minuta, odigrao dramatičan duel u kojem je slavio posle rezultatskog preokreta (2:1). Taman kad se domaćin ponadao da će mu baš takav teren biti adut više u nogama, i kada su se sa tribina začuli taktovi pesme "Ne može nam niko ništa", koje je diktirao limeni orkestar, crno-beli su golovima Terzića i Rikarda okrenuli sve u svoju korist.

- Na onakvom terenu nije moglo da se igra, a ipak smo i u takvim uslovima dali dva gola rivalu koji u prethodnih šest mečeva prolećnog dela sezone nije primio nijedan gol - zadovoljan je Nikola Terzić, strelac izjednačujućeg gola za Partizan u Surdulici.

Odmah uz ovu izjavu red je podsetiti se i reči Bibarsa Natha posle trijumfa Partizana na niškom "Čairu", uz aluziju na peščane "zakrpe" na užasnom terenu:

- Ovo je više ličilo na jurenje lopte po plaži, nego na fudbalski meč.

Podsetimo, Fudbalski savez Srbije je pre nekoliko godina imao "opštenarodnu" akciju sa postavljanjem reflektora na sve stadione u Srbiji. I, napravljena je ogromna greška. Jer, mnogo važnije je bilo napraviti standardne, vrhunske terene koji će imati podlogu od prirodne, ili čak veštačke trave dostojnu profesionalnog sportiste u Srbiji. Nažalost, igranje u Surdulici, Lazarevcu, Subotici, Nišu, Lučanima i Novom Pazaru je daleko od snova o lopti koja klizi. Ona u Surdulici, nažalost, ne klizi, pa u činjenici da Radnik pod sjajnim strategom Dušanom Đorđevićem nije, pre Partizana, primio gol u šest prolećnih mečeva treba tražiti "kvaku" da je igrao i dve utakmice bez golova na terenu na kojem izgleda nikome nije bilo do igre.

RIKARDO: POBEDA DAJE SNAGU

RIKARDO Gomeš pogađa, Partizan pobeđuje. Dobitna kombinacija je prošla i u Surdulici. Najbolji golgeter crno-belih i Superlige se 22. put ove sezone upisao u strelce.

- Imali smo gol zaostatka, ali smo brzo izjednačili, a moj pogodak na startu drugog poluvremena nam je dao snagu. Drago mi je što na pauzu idemo psihološki rasterećeni - rekao je Rikardo koji je odnedavno bivši reprezentativac Zelenortskih Ostrva, pa ostaje u Beogradu i ne ide na put preko pola sveta.

Bonus video: Beograđani ostali zatečeni zbog fešte stranih navijača u glavnom gradu Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)