HRABRO NA "POLICAJCE"! Ohi: Cilj je da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš

Z. Ćorović

10. 03. 2022. u 10:06

EVROPSKA Zvezda dolazi da zablista na čuvenom "Ajbroksu". Generacije crveno-belih fudbalera umele su da se herojski isprse na Ostrvu, to se večeras (21.00) očekuje i od ove odlično skockane ekipe Dejana Stankovića u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

ХРАБРО НА ПОЛИЦАЈЦЕ! Охи: Циљ је да остваримо позитиван резултат пред реванш

Foto: M. Vukadinović

Domaći Rendžers kidisaće pred 50.000 domaćih navijača, osokoljen velikim podvigom i eliminacijom Dortmunda u prošlom kolu. Iskusni su crveno-beli, očeličili su se dobro na prethodnim evro gostovanjima - u grupnoj fazi LE umešno su odolevali svim rivalima, nisu doživeli ni jedan poraz na strani. To je i sada cilj, da se donese dobar rezultat na "Marakanu" za revanš sledećeg četvrtka.

- Čeka nas jako važan meč, ali to je samo prvo poluvreme - smatra novi golgeter srpskog šampiona Ohi Omoižuanfo. - Gostujemo sjajnoj ekipi koja je najtrofejniji klub u Škotskoj i aktuelni prvak. Eliminisali su Borusiju Dortmund i pokazali kvalitet u poslednjem evropskom okršaju, protiv favorizovanog tima. S druge strane, ni mi nismo slučajno prvoplasirani završili u grupi, tako da će ovo biti veoma zanimljiv okršaj. Pričali su mi saigrači da smo sa Rendžersom igrali i 1991. godine, kada smo postali evropski i svetski prvaci, tako da će ovaj dvomeč imati posebnu važnost i za navijače. Cilj u Glazgovu je da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš u Beogradu i verujem da ćemo uspeti u tome.

CILj Fudbaleri Zvezde/FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Odlično se Norvežanin uklopio u Stankovićevom timu, redovno pogađa protivničke mreže, a golom u večitom derbiju pokazao je da se dobro snalazi u velikim utakmicama.

- Sve funkcioniše u najboljem mogućem redu. U Beogradu se osećam kao kod kuće, a u Zvezdi su me svi prihvatili kao da smo ceo život zajedno. Zato su brzo došli i golovi, jer je za igrača najvažnije da se oseća dobro, kako bi na terenu mogao da pruža najbolje što zna. Ušli smo dobro u prolećni deo sezone, podižemo formu i siguran sam da ćemo biti pravi, ne samo večeras, već u svakom meču do kraja sezone. Pokušaću da pomognem ekipi najbolje što umem, kako bi ostvarili pozitivan rezultat u Glazgovu - podvukao je Ohi.

Pored te trijumfalne epizode sa škotskim "policajcima" iz zlatne 1991. godine (3:0, 1:1) o kojoj su pričali Ohiju, Zvezdini navijači se sećaju i gorke eliminacije iz 2007, na korak od prve Lige šampiona. Tada je Rendžers samo sa jednim datim golom (1:0, 0:0) ušao u elitu, a imao je i mnogo sreće. Ova ekipa crveno-belih je mnogo jača i iskusnija od te koju je predvodio Milorad Kosanović, zato se od nje s razlogom i mnogo više očekuje. Na "Marakani" su i priželjkivali da u ovoj fazi ukrste koplja sa Škotima, pa da vidimo i zašto su se obradovali kada ih je žreb spojio.

VAN BRONHORST: NISMO NADMENI

TRENER Rendžersa Đovani van Bronkhorst istakao je da njegovi igrači nisu postali nadmeni posle eliminacije Dortmunda.

- Ne vidim da je bilo koji od mojih igrača arogantan, već smo svi skromni. Uživamo zbog igranja u Evropi, poštujemo svakog protivnika i ne vidim bilo kakve znake nadmenosti u svom timu, kod sebe ili u klubu. Srećni smo jer se nalazimo u osmini finala i učinićemo sve da prođemo, ali arogancija nije reč koja mi pada na pamet kada pogledam svoje igrače dok se pripremaju za ovaj dvomeč. Mišljenje Zvezdinog trenera Stankovića da je Rendžers favorit za mene nije važno - istakao je Van Bronhorst.

DEKI POVEO 23 FUDBALERA

FUDBALERI Crvene zvezde otputovali su juče u Glazgov, a sinoć su odradili trening na "Ajbroksu". Trener crveno-belih Dejan Stanković je u Škotsku poveo 23 fudbalera, na spisku su: Milan Borjan, Miloš Gordić, Zoran Popović, Kristijano Pičini, Milan Gajić, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Radovan Pankov, Milan Rodić, Marko Gobeljić, Andrija Radulović, Seku Sanogo, Gelor Kanga, Mirko Ivanić, Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić, El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Filipo Falko, Rišairo Živković, Nemanja Motika, Ohi Omoižuanfo i Milan Pavkov.

BONUS VIDEO: Vatromet na stadionu povodom rođendana Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)