FIFA UDOVOLJILA ZAHTEVU UKRAJINE: Odložena utakmica baraža za odlazak na Mundijal

Novosti online

08. 03. 2022. u 10:45

UTAKMICA polufinala baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, između Škotske i Ukrajine, koja je trebalo da se igra 24. marta u Glazgovu odložena je na zahtev Ukrajinaca zbog ruske vojne intervencije u ovoj zemlji.

ФИФА УДОВОЉИЛА ЗАХТЕВУ УКРАЈИНЕ: Одложена утакмица баража за одлазак на Мундијал

FOTO: AP/Tanjug

To odlaganje, kojim je FIFA udovoljila zahtevu Ukrajinaca, izazvalo je pravu pometnju kada je reč o žrebu za finalni turnir Mundijala, koji je zakazan za prvi april, pošto je junski prozor za novu sezonu Lige nacija najraniji mogući termin za odiravanje utakmice Škotska - Ukrajina i potonjeg finala baraža, u kome pobednik ovog duela treba da igra protiv boljeg iz meča Vels -Austrija. 

Već od ranije vlada potpuni haos u delu baraža u kome je ruski nacionalni tim, pošto su sve tri selekcije odbile da igraju sa Zbornajom zbog situacije u Ukrajini, a to su Poljska, Švedska i Češka. 

Takođe, tek posle žreba znaće se i pobednici interkontinentalnih baraža, u kome se za dva mesta na Mundijalu bore po jedan predstavnik Azije, Okeanije, Severne Amerike i Južne Amerike.

Sve to dosta će uticati i na raspored "šešira" na žrebu, tako da čelnike FIFA i organizatore Mundijala očekuje dosta glavobolje.

BONUS VIDEO - Vatromet delija povodom rođendana Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju