"SEĆAM SE I JA NATO BOMBI" Kapiten Ajaksa i Srbije Dušan Tadić o fudbalskim temama i neprilikama u Ukrajini

Novosti online

07. 03. 2022. u 09:45

AJAKS i prvenstvo Holandije su svake godine skoro isti.

СЕЋАМ СЕ И ЈА НАТО БОМБИ Капитен Ајакса и Србије Душан Тадић о фудбалским темама и неприликама у Украјини

Foto AP

"Kopljanici" iz Amsterdama vode borbu za titulu prvaka države, a ono što je novo u odnosu na isti period prošle godine je pogled na tribine. One su konačno pune navijača željnih fudbala.

Kapiten Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić je u razgovoru za holandske medije prošao nekoliko vrlo aktuelnih tema koje okupiraju domaće i svetske medije poslednjih nedelja. Od iznenadne ostavke i neprijatnosti koje je napravio legendarni Mark Overmars, pa sve do vojne akcije koju u Ukrajini sprovodi Rusija.

- Svedočio sam kako je NATO bombardovao Srbiju u proleće 1999. Nimalo prijatno iskustvo. Nadam se da će se rat što pre završiti, jer svi želimo mir u svetu - bio je Tadićev gospodski i kapitenski komentar na pitanje koje je poslednjih desetak dana toliko "okupiralo" fudbalsku Evropu i sportski svet, da sve pomalo podseća na posebnu vrstu histerije.

Domaće vaspitanje koje ima Dušan Tadić i zbog kojeg je, između ostalog, dogurao do kapitenske trake u Ajaksu i reprezentaciji svoje zemlje, dalo mu je za pravo da s puno autoriteta i prava komentariše jednu od većih neprijatnosti sa kojima se susreo legendarni Mark Overmars, doskorašnji sportski direktor, ali i ceo klub sa "Johan Krojf arene".

- Moj veliki san je bio da igram za Ajaks, a Mark Overmars mi ga je pretvorio u stvarnost. Gajim posebna osećanja prema tom čoveku, uradio je neverovatne stvari za klub, kreirao stil rada i rezultate koji su godinama unazad najbolji - podsetio je Tadić tokom razgovora za holandske medije, kada mu je postavljeno pitanje o legendarnom Holanđaninu koji je nedavno morao da podnese ostavku zbog navodnog seksualnog uznemiravanja nekoliko koleginica iz Ajaksa.

Holandski novinari su "namazani" skoro svim bojama i pokušali su u intervjuu da navedu Tadića na "tanak led", ali je Tadić pokazao dodatnu dozu gospodstva i diplomatskog načina razmišljanja.

- Stvarno nemam šta da kažem na tu temu. Ne znam ni šta se desilo, niti me interesuje. Da li je neko pogrešio ili ne, ne želim da budem taj koji će suditi bilo kome. Još manje želim da kažem nešto povodom tog slučaja, jer ne znam detalje. Podržavam Overmarsa kao prijatelja i čoveka koji je dosta značio Ajaksu - dodao je Tadić. 

BONUS VIDEO - Vatromet Delija za 77. rođendan Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale