BRANIĆE DO 46. GODINE! Legendarni golman Điđi Bufon produžio ugovor sa Parmom

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 02. 2022. u 16:22

JOŠ nije gotov! Tim rečima, Parma je na društvenim mrežama objavila da je Đanluiđi Bufon potpisao novi ugovor koji ga za matični klub u kojem je započeo karijeru vezuje sve do 2024. Dakle, ukoliko čuveni Điđi odradi sve naznačeno na belom papiru, stajaće na golu žuto-plavih sve do 46. godine.

БРАНИЋЕ ДО 46. ГОДИНЕ! Легендарни голман Ђиђи Буфон продужио уговор са Пармом

FOTO: AP

Prkos zubu vremena, nastaje pre svega iz ljubavi prema fudbalu legendarnog Bufona, koji ne krije nameru da i novi ugovor sa Parmom, koja je trenutno 13. na tabeli Serije B, završi do poslednjeg dana.

- Za mene i moju porodicu ovo je divan dan. Nadam se da će grad i svi navijači biti srećni. Da nisam verovao u ono što predsednik ima na umu i u ono što radimo, ne bih prihvatio ovaj predlog. Moj povratak je bio povezan sa odnosima i dubokom vezom koju sam oduvek imao sa ovim gradom. Optimista sam za budućnost ovog kluba. To je za mene lep i uzbudljiv izazov - poručio je Bufon, koji je rođen 28. januara 1978, a na debiju sa Milanom (0:0) zaustavljao udarce Roberta Bađa, Žorža Vee...

Ako ne bude problema sa povredama, Điđi će verovatno i ispuniti ono što je naumio i karijeru verovatno okončati na mestu gde je sve krenulo u novembru 1995. U Parmi je proveo šest godina, pre nego što se otisnuo na sever Italije i prešao u Juventus za koji je nastupao 19 godina, podeljenih u dva mandata.

NIKADA

nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, ali ima "boginju"

Na Čizmi je proveo i skoro ceo svoj radni vek, osim sezone 2018/2019. kada je u pokušaju da se domogne pehara Lige šampiona, jedinog koji mu nedostaje u trofejnoj kolekciji otišao u PSŽ. Međutim, avantura koja se može nasloviti i našom poznatom uzrečicom "trbuhom za kruhom", ispostavila se kao neuspešna.

Ipak, svi ostali trofeji, među kojima je i "boginja" sa "azurima" iz 2006, kao i deset titula Serije A, blistavo sijaju u trofejnom kabinetu.

MIJURA - JAPANSKO ČUDO

JOŠ jedan neverovatan primer da datum u krštenici ne mora apsolutno ništa da znači ako postoji ljubav prema fudbalu i volja da se "bubamara" kotrlja je i Kazujoši Mijura. Popularni Japanac, pod nadimkom Kralj Kazu, sa 54 godine je trenutno najstariji aktivni fudbaler i nastupa za klub iz matične zemlje, Jokohamu.

BONUS VIDEO - Grobari bodrili fudbalere Partizana posle poraza u derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna