ABRAMOVIČ POMAŽE U PREGOVORIMA? Ukrajinci tražili pomoć od vlasnika Čelsija

Novosti online

28. 02. 2022. u 14:43

SA ROMANOM ABRAMOVIČEM kontaktirala je ukrajinska strana u pregovorima i zatražila od sada već bivšeg vlasnika FK Čelsi da pomogne u sklapanju "mirnog rešenja" konflikta sa Rusijom - potvrdio je milijarderov predstavnik za medije.

АБРАМОВИЧ ПОМАЖЕ У ПРЕГОВОРИМА? Украјинци тражили помоћ од власника Челсија

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska strana kontaktrirala je sa Abramovičem u ponedeljak, a on je prema navodima Džuiš njuza pristao i od tada pokušava da pomogne.

- Imajući u vidu sve što se dešava, molimo vas za razumevanje zašto nemamo dalje komentare po ovom pitanju i kakva je uloga gospodina Abramoviča u pregovorima - rekao je Abramovičev predstavnik za medije.

Ukrajinski filmski režiser Aleksandar Rodnjanski potvrdio je da je Abramovič uzeo učešće u pregovorima koji se vode između dve strane u beloruskom Gomelju.

- Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana tražila nekoga iz Rusije ko bi bio spreman da pomogne oko traženja mirnog rešenja. Povezani su sa Abramovičem preko jevrejskih veza (Abramovič ima i pasoš Izraela) i preko njih su sa njim kontaktirali - rekao je Rodnjanski.

- Iako Abramovič ima ograničen uticaj, on je jedini koji je pristao da pomogne i sam se ponudio da pokuša - dodao je reditelj.

Prethodnih dana mnogi članovi britanskog Parlamenta tražili su od Premijer lige da Abramoviču uskrati dozvolu za vođenje Čelsija, zbog veza koje ovaj milijarder ima sa Vladimirom Putinom i drugim ruskim funkcionerima na koje se odnose sankcije uvedene zbog akcija Rusije u zaštiti Donbasa.

Abramovič mesecima nije viđen u Londonu, a nedavno mu je, prema navodima tabloida San, zabranjen ulaz u Veliku Britaniju sa ruskim pasošem, ali je uspeo da uđe sa izraelskim.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima