MEDVEDEV I RUBLJOV ZA MIR, A UKRAJINCI BI DA IH IZBACE: "Zabranite svim ruskim i beloruskim teniserima da igraju na turnirima"

Novosti online

28. 02. 2022. u 18:00

POSLE fudbalske reprezentacije Rusije i košarkaških klubova najveće zemlje sveta, na udaru je sada i teniski tim "zbornaje", u ovom trenutku najbolja reprezentacija sveta u belom sportu.

МЕДВЕДЕВ И РУБЉОВ ЗА МИР, А УКРАЈИНЦИ БИ ДА ИХ ИЗБАЦЕ: Забраните свим руским и белоруским тенисерима да играју на турнирима

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Hajku na novopečenog svetskog broja jedan Danila Medvedeva i njegove kolege iz reprezentacije Rubljova, Karaceva i Hačanova, pokrenula je - Teniska asocijacija Ukrajine. 

Iako su i Medvedev i, naročito Rubljov, prethodnih dana slali poruke mira, to nije dočekano sa toplinom u Ukrajini, već naprotiv, reakcija je sramotna - piše Blic.

Teniska federacija Ukrajine poslala je pismo teniskim asocijacijama sa porukom: zabranite svim ruskim i beloruskim takmičarima da nastupaju na turnirima širom sveta!

S obzirom na to da je veliki pritisak da se zabrani igranje reprezentacijama i klubovima iz Rusije, najpre u fudbalu, pa košarci, pa ostalim sportovima, tako je red došao i na tenisere. To što su u pitanju individualni sportovi, za Ukrajince nije bitno.

Kada Medvedev, Rubljov i ostali igraju, pored njihovog imena stoji zastava Rusije. A to je u ovom trenutku najveći problem na planeti zemlji...

U poruci koju je TS Ukrajine poslao Međunarodnoj teniskoj federaciji između ostalog stoji:

- Rusija i Belorusija nemaju pravo ne samo da budu domaćini međunarodnih takmičenja, nego ni da učestvuju u evropskim timskim i individualnim takmičenjima. Rukovodstvo TF Ukrajine se nada da ćete zauzeti čvrst stav u razmatranju našeg zahteva.

Ukoliko bi se ovakva odluka prihvatila, van terena bi se našli Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Karen Hačanov, Viktorija Azarenka, Darija Kasatkina, Anastasija Pavljučenkova...

BONUS VIDEO - Sportski skandal koji je ušao u istoriju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)