BUFON NE ŽELI U PENZIJU: Cilj mu je da zaigra na Mundijalu 2026!

Novosti online

06. 02. 2022. u 13:12

LEGENDARNI golman Đanluiđi Bufon odbija da se penzioniše iako ima 44 godine. Štaviše, čuvar mreže Parme najavio je da ne odustaje od nacionalnog dresa Italije.

БУФОН НЕ ЖЕЛИ У ПЕНЗИЈУ: Циљ му је да заигра на Мундијалу 2026!

EPA/EFE

Điđiju je ostalo još 18 meseci ugovora sa Parmom za koju je nastupio na svakom od 21 meča ove sezone. Za azure nije nastupao od 2018, ali ne odustaje od borbe za mesto na golu nacionalnog tima.

- Ako se Italija ne kvalifikuje za ovaj Mundijal, možda nastupim na sledećem. Ne bi me čudilo da budem u formi i u 48. godini. Majkl Džordan je želeo da igra i u 50. i ja ga razumem. - rekao je Điđi za Gazetu delo sport.

Italija će vizu za Mundijal u Kataru morati da izvadi u baražu protiv Severne Makedonije i Portugalije. Ukoliko ne uspeju da se kvalifikuju biće to drugi Mundijal za redom bez Italije, a to se nije desilo nikad u storiji - azuri su propustili samo tri svetske smotre fudbala - 1930. nisu prihvatili poziv za učešće, a 1958 i 2018. nisu se kvalifikovali.

Bufon, koji je za Italiju nastupio rekordnih 176 puta, svestan je da su mu male šanse da nastupi u Kataru čak i ako se azuri kvalifikuju. Prednost kod Roberta Mančinija u ovom trenutku svakako imaju njegov mlađi imenjak Doanruma i Salvatore Sirigu.

- Mundijali su mi uvek bili izgovor zašto ne odlazim u penziju. Prava istina je da ne odustajem, jer volim da radi mstvari drugačije od drugih. Ali, jasno mi je da stvari trenutno stoje tako da je nemoguće da idem u Katar. I to je u redu, moram dapoštujem odluku tako mudrog čoveka kakav je selektor Mančini - kaže Bufon.

Điđi je u subotu ušao u istoriju kao prvi golman kome je uspelo da na 500 utakmica sačuva mrežu. To mu je 92 puta uspelo u ovom i prethodnom mandatu u Parmi, 322 puta u Juventusu, devet puta dok je branio za Pari sen Žermen i 77 puta u dresu azura.

Bufon je debitovao 1995. a za 27 godina karijere osvojio je 11 titula nacionalnog šampiona, šest kupova Italije, Mundijal 2006, Kup UEFA i nebrojene lične nagrade i trofeje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a