KO DRUGI DO PAVKOV: Zvezdin spasilac u minut do 12 (VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2022. u 12:00

FUDBALERI Crvene zvezde su posle velike muke savladali Proleter 2:1.

КО ДРУГИ ДО ПАВКОВ: Звездин спасилац у минут до 12 (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Čovek odluke po milioniti put je bio Milan Pavkov. Crveno-beli su bili na korak od kiksa, koji bi značio katastrofu, a onda se pojavio korpulentni centarfor i zakazao večiti derbi sa Partizanom za narednu nedelju.

Izabranici Dejana Stankovića su bili agresivni od prvog minuta i kontrolisali igru, ali nije ni Proleter bio naivan, pa su domaći mogli prvi do prednost, ali Milan Borjan je odbrani penal bivšem igraču Partizana Nikoli Ninkoviću u 13. minutu.

Veći deo prvog poluvremena Zvezda kampovala je u šesnaestercu Proletera, ređale su se šanse, ali u završnici akcija udarcima Stankovićevih izabranika nedostaja je preciznost. Iz izglednih pozicija Ohi i Ben su promašivali, a starosedelac sa Komora uspeo je da se iskupi u 34. minutu, kada je Gelor Kanga ubacio savršenu loptu na peterac. Ben ju je u padu sproveo u mrežu. Uljuljkala je Zvezdu prednost, splasnuo je tempo, a Nikola Ninković se delimično odužio za promašen penal.

Primio je nekadašnji igrač Partizana loptu u šesnaestercu, odložio je petom do Stefana Tomovića, a danas najopasniji fudbaler Proletera lukavo je šutirao Aleksandru Dragoviću kroz noge i pogodio je suprotan ugao. Upalio se crveni alarm u Zvezdi, Dejan Stanković izvršio je trostruku izmenu, koja je dala rezultat sa crveno-belim džokerom - Milanom Pavkovim.

Proradila je Zvezdina talija, dva šuta skinuo mu je Petrić u završnici, treći – nije. Ovog proleća Milan Rodić je pokretačka snaga crveno-belih, igra izvanredno i ponovo je u gol umešao svoje prste. Ubacio ej Rodić u šesnaesterac u 87. minutu, a najviši u skoku bio je Milan Pavkov. Zakucala je Zvezdina „devetka“ loptu u mrežu i donela crveno-belima izuzetno bitan trijumf pred večiti derbi naredne nedelje na Marakani.

Drugo poluvreme: Proleter Zvezda 1:2

90+4 Kraj! Zvezda je upisala jako važnu pobedu, golom Milana Pavkova.

90+3' Nove tenzije na terenu, ali nastavlja se meč, još minut do kraja.

90+1' Crveni karton Andrejevića posle nesportskog starta nad Kangom.

90' Frka posle pogotka Zvezde. Dva minuta se nije igralo. Epilog svea, Kanga i Andrejević su dobili žuti karton. Igraće se još dva minuta

 

87' GOL! Zvezda vodi. Ko drugi do Milan Pavkov. Zvezdin spasilac je fenomenalno reagovao na centaršut Rodića i skratio muke crveno-belima - 1:2. Konačno su crveno-beli probili nesavladivog Petrića.

 

84' Svaki napad šansa za Zvezdu. Falko je mogao da se proslavi, ali Italijanu se baš ne da u Beogradu. Petrić je začarao mrežu. 

83' Pavkov šutira sa 30 metara, ali Petrić poslednjim atomima snage izbacuje loptu u korner.

81' Ohi se sada baš obrukao. Promašio je posle kornera veliku šansu. 

78' Ninković izlazi iz igre. Nije popularni "Džigi" zadovoljan odlukom trenera, ali definitivno bivši igrač Partizana nema snage za svih 90 minuta.

75' Mogao je Proleter sada skroz da zaledi Zvezdu. Stojanović šutira, ali lopta ide malo preko gola.

73' Ređaju se šanse Zvezde. Pavkov šutira, ali brani Petrić. Nemaju crveno-beli još puno vremena. Kiks bi značio katastrofa.

70' Odmah šansa za Zvezdu. Centrirao je odlično Gajić, šutirao je Rodić, ali golman Petrić na visini zadatka.

69' Promešao je Stanković žestoko karte. Tri izmene je napravio, ušli su Falko, Pavkov i Gajić, a izašli su Pićini, Ben i Ivanić.

62' Gol! Proleter je šokirao Zvezdu. Ninković je odigrao petom za Tomovića koji je šutirao sa 15 metara i matirao Borjana. Šta se dešava sa Zvezdom? Crveno-beli opet ulaze u paniku, imaju pola sata i ne smeju da kiksnu.

 

56' Nikola Ninković dva puta pokušava da savlada Borjana, ali ne uspeva. "Džigi" pokušava da se iskupi za promašeni penal, ali džaba. Najveća misterija srpskog fudbala je i dalje kako matirati Borjana sa bele tačke.

51' Ivanić šutira Petrić brani. Trener Proletera vrši dve izmene, jednu prinudnu i jednu taktičku.

48' Utakmica je prekinuta na kratko zbog povreda Erakovića iz Zvezde i Miloševića iz Proletera

46' Krenulo je drugo poluvreme. Proleter od starta kreće ofanzivnije.

Prvo poluvreme: Proleter - Zvezda 0:1

45+3' Kraj prvog poluvremena. Čudnih 45 minuta u Novom Sadu. Zvezda je napadala, Proleter dobio poklon penal od Italijana Pićinija, koji Ninković nije iskoristi, tačnije Borjan mu je odbrani udarac sa bele tačke. A onda je Ben posle nekoliko promašenih šansi pogodio za prednost Zvezde.

45' Tri minuta je sudija Živković produžio prvo poluvreme.

42' Oslobodio se Proleter pritiska, sve više je lopta na polovini Zvezde, ali osim kornera ništa se ozbiljnije ne dešava po domaćine

37' Zakuvalo se i na terenu i na klupi. Stanković oštro protestuje na odluku sudije da nesakncioniše jedan start Proletera žutim kartonom. Strasti su se smirili, a Proleter je imao jednu polu šansu. Posle penala prvi pokušaj domaćih.

34' Zvezda vodi 1:0. Ben se iskupio za sve promašaje. Kanga je pronašao reprezentativca Komorskih ostrva koji je poslao loptu u mrežu i može da krene veliko slavlje crveno-belih.

 

31' Opet je Zvezda pritisla. Pićini prolazi po desnoj strani i šalje loptu Benu, ali El Fardu danas nema svoj dan. Još jedna velika šansa odlazi u nepovrat.

26' Opet Ohi posle centaršuta Rodića šutira glavom sa pet metara pored gola.

24' Katai je prosuo magiju, pronašao Ohija, koji ne uspeva iz odlične pozicije da matira Petrića. Samo korner posle koga se ništa posebno nije desilo.

20' Zvezda kao da se uplašila, posle neiskorišćenog penala Proletera crveno-beli igraju mnogo obazrivije, teže ulaze u prilike.

13' Proleter ne koristi kazneni udarac. Opet Borjan! Zvezdina hobotnica je skinula penal nestašnom dečku srpskog fudbala. Nikola Ninković, bivši fudbaler Partizana i veliki "grobar", odnosno navijač crno-belih uzeo je loptu i šutirao, ali Kanađanin na golu Zvezde je još jednom pokazao klasu. 

 

12' Penal za Proleter! Šok u Novom Sadu. Pićini je napravio penal nad Tomovićem posle prvog prelaska centra Novosađana. Kakva greška Italijana. Sudija Živković nije imao izbora, morao je da pokaže na velu tačku

8' Novi pokušaj Kataia, ali samo spoljni deo mreže. Zvezda napada u naletima, Proleter se grčevito brani.

5' Kakve dve šanse za Zvezdu. Prvo je Ben iz dobre pozicije pokušao da lobuje golmana domaćih, ali nije uspeo. Minut kasnije odličan šut Kataija brani Jevtić, a Ben iz izgledne situacije ne uspeva da pošalje loptu u mrežu. Ruku na srce bio je i u ofsajdu, reagova bi VAR.

3' Prekid za Crvenu zvezdu. Katai loše izvodi prekid i lopta dolazi do Petrića.

1' Meč u Novom Sadu je počeo. Crvena zvezda je u plavim dresovima, pošto domaćin igra u crvenim

Uoči utakmice

Duel sa Proleterom crveno-beli dočekuju praktično uz imperativ pobede kako bi makar održali korak u odnosu na crno-bele pred 166. večiti derbi, koji je na programu narednog vikenda.

Na drugoj strani, motivisanim Novosađanima na ruku ide i činjenica da odmorniji dočekuju utakmicu s obzirom na to da je Zvezda između dva prvenstvena izazova odigrala utakmicu u Kupu Srbije.

Pakleni ritam koji se nadovezao na naporne pripreme odrazio se na igrače te je Nemanja Motika van konkurencije zbog povrede, dok je Ohi imao dovoljno vremena da se vrati u pun trenažni proces.

U gustom rasporedu i borbama na tri fronta Zvezda neće imati pravo na grešku, međutim takve okolnosti nisu dodatni pritisak na Stankovića i njegove izabranike.

"Nadam se da će nedavna pobeda u kupu biti prekretnica u nastavku sezone. Video sam veliku želju i motivaciju kod momaka, bili su grupa koja je želela da ide dalje u tom takmičenju, i sigurno da to može biti prekretnica. Verujem da će bodovni zaostatak kod igrača stvoriti još veći žar i želju za pobedom. Od početka priprema stalno o tome pričamo. Motiv ne može da bude veći, i niko ne može više od nas da želi pobedu”, rekao je Stanković.

Partizan kasnije dočekati poslednjeplasirani Radnički iz Kragujevca, a crno-beli u taj duel ulaze posle pobede u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija protiv Sparte u Pragu (1:0).

Sastavi

Stadion: Karađorđe

Sudija: Aleksandar Živković

Proleter (4-2-3-1): Petrić - Milošević, M. Jovanović, Andrejević, Mitrović - B. Jovanović, Ilić - Dunđerski, Ninković, Tomović - Kaluđerović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan, Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Katai - Ohi.

BONUS VIDEO: Astronomski sat u Pragu, jedna od najvećih atrakcija grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića