SRBIN IH ZAPANJIO: Sergej, transfer iz snova i tri stvari koje su zbunile Italiju

D. N.

25. 12. 2021. u 19:16

SERGEJ Milinković Savić je ponovo jedna od glavnih tema u Italiji, iako je to do pre neki dan, kada se o našim fudbalerima radi, češće bio Dušan Vlahović.

СРБИН ИХ ЗАПАЊИО: Сергеј, трансфер из снова и три ствари које су збуниле Италију

FOTO: M. Vukadinović

Jer, dok Vlahović još uvek nije dobio zeleno svetlo od Fiorentine da promeni klub, pošto se uprava nada da će nekako privoleti fantastičnog golgetera da produži saradnju (koja je predviđena da traje još godinu i po), pravi mali "fudbalski haos" izaziva njegov kolega iz reprezentacije, popularni "SMS", ili "narednik" kako Milinkovića Savića zovu u Laciju.

I to iz tri razloga.

Razlog prvi: "Posvađao se s trenerom, ide hitno u drugi klub!"

Najpre se u Italiji tokom prethodnih sedam do deset dana pisalo kako su Srbinu u Rimu odbrojani dani, te da je to izazvalo pravu vrevu na "fudbalskoj pijaci", imajući u vidu da nije mali broj giganata koji bi da ga angažuju.

Razlog za takva pisanja je navodni potez trenera Lacija Maurisija Sarija da izbaci Sergeja iz prvog tima, te potom i izjava gazde kluba Klaudija Lolita da "nije prodao Srbina za 140 miliona, a da sada ne vredi ni 80". Kada se tako nešto objavi, to onda s pravom budu okidači da se u stranim medijima Milinković Savić sve češće pominje kao potencijalno i to "hitno" pojačanje nekog od velikih klubova. Ali... "SMS" ih je sve ućutkao.

Iako se prvo se govorilo da je Mančester junajted najzainterosvaniji za Sergeja, jer se bliži sve izvesniji rastanak čuvenog engleskog kluba i Pola Pogbe ("pa bi ga Srbin idealno odmenio na sredini terena"), pa se potom pojavila informacija novinara Nikola Šire, koji se prilično razume u transfer-dešavanja, da je i Pari Sen Žermen "u trci", a na sve to italijanski mediji citiraju Sergejevog menadžera, Mateju Kežmana, koji je za portal "Tuto Juve" rekao da će "uskoro doći vreme za novu avanturu i nove snove", a da je "Juventus još uvek veliki i svakome bi bila čast da igra za taj klub", sam Milinković Savić je iznenadio mnoge.

 

Razlog drugi: Ama, nema nikakve svađe...

Najpre, ne samo da nije izbačen iz tima, već je igrao za Lacio i bio asistent, odmah posle onih pompeznih vesti o svađi s trenerom.

Potom je sam strateg ekipe, Mauricio Sari, nazvao "lažnim vestima" te informacije o sukobu. Tačnije, rekao je ovo:

- Imao sam samo jednu neprijatnost s igračem, i to s Luisom Albertom, pre četiri meseca. Pročitao sam sada jednu od najvećih lažnih vesti, da sam se sukobio s Milinkovićem Savićem. Ne bih rekao da je tako.

Razlog treći: "Neću ja nigde!"

I, konačno, iako je i čuveni "Kalčomerkato" tvrdio da je navodna svađa između Sergeja i trenera Sarija dovela ceo klub u lošu situaciju, da se "priprema hitan transfer", a gde god da Milinković Savić završi, "to bi trebalo da bude transfer u rangu od oko 75 miliona, koliko Lacio zahteva", sam Sergej je demantovao da bilo gde (iz Lacija) ide ovih dana.

- Vidim da se mnogo toga priča o meni, ali... Ne zanima me to! Mene samo zanima da Lacio pobeđuje.

 

I, kada se sve sabere - da nije bilo svađe sa trenerom, da nema hitne promene kluba, da sam SMS ne želi da ode, iako bi ga zimski transfer učinio novim rekorderom srpskog fudbala, ispod podvučene crte samo ostane:

Sergej Milinković Savić je i dalje igrač Lacija, a to će i ostati (bar do leta, osim ako se ne pojavi neka neverovatno dobra ponuda tokom januarskog prelaznog roka).

Najskuplji transferi srpskih fudbalera

Podsetimo, imajući u vidu mogućnost da će Dušan Vlahović preći u neki od evropskih velikana za  veliku sumu, ali i on po svoj prilici tek na leto, ako Sergej Milinković Savić nekim lepim čudom za 75 miliona evra pređe ove zime u Mančester junajted (ili Pari Sen Žermen, ili Real, Juventus...), to bi postao rekordni transfer našeg fudbala.

Seregej Milinković Savić / FOTO: M. Vukadinović

Evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)