SRPSKA POSLA! Lazanja problem Fiorentine, a taj problem je rešen na "naš način" (VIDEO)

D. N.

22. 12. 2021. u 20:48

DUŠAN Vlahović obično daje golove u Italiji s lakoćom, sada se istakao na jedan drugi način, ali nije on bio jedini Srbin koji je zablistao u dresu Fiorentine, niti je ona jedini klub koja može da se ponosi učinkom srpskog fudbalera u sredu.

СРПСКА ПОСЛА! Лазања проблем Фиорентине, а тај проблем је решен на наш начин (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

U 19. kolu Serije A "viola" je gostovala Veroni, koja je prilično namučila rivala.

I igrom u napadu, i koordinisanom pažnjom na opasne kretnje i još opasnije poteze Vlahovića, ali i pogotkom.

U 17. minutu osvojena lopta na sredini terena omogućila je Kapariju da u brzopoteznom matu proigra Kevina Lazanju, a ovaj iskosa s leve strane doneo prednost Veroni:

Međutim, Fiorentina nije odustajala.

Naš 22-godišnji internacionalac Aleksa Terzić, koji se našao u startnoj postavi, pobrinuo se asistencijom za konačnih 1:1, i to u akciji u kojoj je i Vlahović imao udela.

Najbolji golgeter Fiorentine majstorski se "zagradio" na rubu kaznenog prostora, sačekao da se Terzić "otvori" na levoj strani, pa ga proigrao.

Odatle je usledio savršeni Terzićev centaršut za Kastrovilija koji se izvrsno kretao i glavom poravnao rezultat.

Posle "srpske akcije" i pomenutog gola, Fiorentina je šesti uzastopni put ostala neporažena i ima 32 boda. Toliko je skupila i šestoplasirana Roma, koja je poziciju bolje plasirana zbog gol-razlike, dok je Verona na 12. mestu.

Podsetimo, minulog vikenda Vlahović je izjednačio rekord Kristijana Ronalda, a kako nije savladao i golmana Verone, nije uspeo i da nadmaši Portugalčevo ostvarenje, pošto je naredni meč za "violu" tek 2022. godine, i to 6. januara, protiv Udinezea.

Asistirao i Sergej Milinković Savić

Jedna od fudbalskih tema dana u Italiji je mega-transfer pred kojim se nalazi Sergej Milinković Savić, a pored silnih priča da se svađao sa trenerom Lacija, Mauriciom Sarijem, srpski reprezentativac se našao u startnoj postavi na gostovanju Veneciji. I, ne samo da je igrao, već i asistirao u pobedi od 1:3.

Igrao se peti minut sudijske nadoknade vremena, kada je "SMS" sa desnog krila uočio utrčavanje Alberta, a onda ga poslužio "kao na tacni" za konačan rezultat

Lacio je osmi na tabeli Serije A, sa 31 bodom, a Venecija 16. sa 17.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju