NAJLUĐI MEČ: Jedni hteli da daju i gol i auto-gol, drugi branili obe mreže "po cenu života" (VIDEO)

D. N.

25. 12. 2021. u 18:33

NAJLUĐI fudbalski meč svih vremena i nema preteranu konkurenciju po tom pitanju.

НАЈЛУЂИ МЕЧ: Једни хтели да дају и гол и ауто-гол, други бранили обе мреже по цену живота (ВИДЕО)

FOTO: AP

Godina - 1994. 


Takmičenje: Karipski kup.

Akteri najluđe fudbalske utakmice svih vremena su reprezentacije: Barbados i Gvatemala.


Pravila su te godine podrazumevala nešto neviđeno: ako nema pobednika u meču u grupi posle 90 minuta, igraju se produžeci s tim da svaki gol u produžetku se računa dvostruko. Npr. 1:1 je posle 90 minuta, pa ako neko da dva gola u produžecima, pobedio je sa 5:1. 


Čitava zavrzlama je nastala kada su odigrana prva dva, od tri meča u grupi 1, u kojoj je Portoriko savladao ekipu Barbadosa sa 1:0, a Granada (uz gol u produžecima) pobedila Portorikance s 2:0. Stanje na tabeli, pred završni meč u kome su igrali Barbados i Granada, bilo je takvo da Granada ima tri boda uz gol-razliku 2:0, Portorikanci takođe tri boda ali gol-razliku 1:2, dok je Barbados bio bez bodova, uz gol-razliku 0:1, pa ga je na prvo mesto, jedino koje vodi dalje, vodila isključivo pobeda sa bar dva gola razlike.


I, isprva je sve delovalo idilično za momke s Barbadosa, koji su poveli sa 2:0 protiv Granade, koja se našla pred ispadanjem, ali je nekako uspela da smanji zaoastatak i u finšu meča je situacija bila sledeća:


Granada je i pored aktuelnih 2:1 za rivala i dalje bila prva i time prolazila dalje, pa je Barbadosu ostalo da ili nekako postigne treći gol ili... da se dogodi nešto neverovatno: da Barbados (namerno ili slučajno) ispusti gol prednosti, a onda da u produžetku postigne "gol koji važi dvostruko" i time prođe dalje. I, videvši da im je u 85. minutu ostalo premalo vremena da pronađu rupu u suparničkom bedemu, fudbaleri Barbadosa su rešili da namerno zatresu svoju mrežu i tako dođu do dodatnih 30 minuta igre kada će imati daleko više vremena da daju "dvojku".


Pred vama je snimak na kome možete da vidite i kako je izgledao autogol Barbadosa, ali onog čega nema na ovom snimku čini celu situaciju komičinijom od svih drugih u fudbalu.

Kada su reprezentativci Granade videli šta je rival uradio, a nisu im se baš igrali produžeci, rešili su da i oni daju autogol, pošto bi tako gubili s 3:2, a taj poraz bi im odgovarao. Ali, Barbados se sa tim nije mirio. Kad god bi Granada hteli da zatrese svoju mrežu, suparnici bi ih u tome sprečavali. Ili, kada god bi Granada jurcala da na drugoj strani terena dođe golom do pobede, i u tome bi ih igrači Barbadosa sprečavali.

Barbados je, nekim čudom, sprečio rivale i da daju gol i da daju autogol u pomenutih pet završnih minuta drugog poluvremena, pa su na red došli produžeci.

I, upravo je Barbados, koji je autogolom izborio dodatnih 30 minuta igre s namerom da u njima da "pogodak koji vredi dvostruko", ostvario svoja nadanja - zatresao je jednom mrežu Granade i pobedom od 4:2 osvojio prvo mesto u grupi.

Inače, slavlje koje se tada desilo nije se "prenelo" i na završni turnir Karipskog kupa. Barbados je u potonjoj četvrtfinalnoj grupi bio bez pobede u tri odigrana meča i ostao je bez polufinala, a titulu je osvojio Trinidad i Tobago pobedom nad Martinikom od 7:2.

 

BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri