VELIKA TRANSFER "OTMICA": Dušan Vlahović ide tamo gde ga niko nije očekivao?!

D. N.

20. 12. 2021. u 09:28

DUŠAN Vlahović i Fiorentina su pred rastankom, a fudbalski transfer koji je na pomolu mogao bi da uđe u istoriju.

ВЕЛИКА ТРАНСФЕР ОТМИЦА: Душан Влаховић иде тамо где га нико није очекивао?!

Tanjug/AP

Tome u prilog idu i najnovije informacije koje o našem mladom golgeteru objavljuju španski mediji.

Ali, krenimo najpre redom.

Pomenuti 21-godišnjak oduševljava Evropu svojim napadačkim sposobnostima, pokazuje ih i u dresu Fiorentine, s kojom ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana, ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Vlahović, pritom, obara silne rekorde, poslednji u nizu bio je onaj u vlasništvu Kristijana Ronalda - ali je i njega mladi Srbin stigao ovog vikenda, pa i ne čudi ogromno interesovanje velikih klubova za njim. 

Ali, tu se pojavljuju neki novi momenti...

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre tri sedmice engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, a italijanska "Republika" navela da bi ipak mogao u Mančester siti. Ipak, moglo bi da se desi da ubuduće Vlahović nastupa za jednog potpuno drugog giganta - FK Barselonu!

Dušan Vlahović - Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Evo šta o tome piše poznati španski portal "Transferi", koji se upravo bavi najnovijim informacijama sa "fudbalske pijace":

"Fantastičnog napadača Fiorentine pomno prati (trener) Ćavi Ernandez, za njegov projekat vezan za Barselonu, u kome Vlahovića vidi kao prvo rešenje za ofanzivni deo ekipe.

Nije nama prvi put da pišemo o tome i kako se i Mančester siti, kao aktuelni šampion Premijer lige, nalazi u 'lovu' na 'ubicu'. Naročito imajući u vidu muke oko angažovanja 28-godišnjeg napadača Totenhema Harija Kejna, tokom celog letnjeg prelaznog roka. I, kako je Kejn trenutno u drugom planu, 21-godišnji Vlahović se ozbiljno razmatra kao moguće rešenje, jer dijamant Fiorentine pokazuje jasne naznake kvaliteta da bude lider kluba, iako je još uvek vrlo mlad. Međutim, i pored toga što je Siti u idealnoj poziciji da plati koliko treba (podsetimo, nedavno je italijanska "Gazeta delo sport" pisala da će Fiorentina pustiti Vlahovića ove zime samo ako neko ponudi ogroman novac, u rangu od 100 miliona evra, prim. prev.), srpski napadač ne samo da je zanimljiv Pepu Gvardioli iz Sitija, već i Ćaviju Ernandezu, koji je preuzeo Barselonu.

Jer, dok Mančester siti razmatra i angažovanje Halanda, 21-godišnjeg napadača Borusije iz Dortmunda, Barselona bi mogla da mu 'ispred nosa' uzme Vlahovića, koji je pritom jeftiniji na fudbalskom tržištu od vršnjaka iz Norveške. 

Italijanska 'Republika' tome dodaje i važnu stvar, a to je da je Barselona trenutno iza Sitija u ovoj trci za srpskim golgeterom, ali da 'otmicu' u vidu iznenadnog odlaska na Nou Kamp ne treba isključiti, jer se napadačke sposobnosti Vlahovića izuzetno sviđaju legendarnom Ćaviju".

Foto: AP

Dušan Vlahović

Pomenuti španski portal na kraju zaključuje da ne treba zaboraviti da je naš reprezentativac još uvek interesantan i upravama Mančester junajteda, Arsenala, Totenhema, Njukasla i Juventusa.

Najskuplji transferi srpskih fudbalera

Ako Vlahović pređe u neki od evropskih velikana za sumu koju je pomenula "Gazeta delo sport", to će biti ubedljivo najskuplji transfer nekog igrača u istoriji srpskog fudbala.

Evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

Zašto Fiorentina traži ogroman novac za Vlahovića?

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu, kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)