ITALIJA SE KLANJA SRBINU! Dušan Vlahović oborio "neoborivi" rekord!

D. N.

27. 11. 2021. u 21:48

DUŠAN Vlahović je ispisao nove stranice istorije italijanskog fudbala.

ИТАЛИЈА СЕ КЛАЊА СРБИНУ! Душан Влаховић оборио необориви рекорд!

Tanjug/AP

On je u subotu, u okviru 14. kola Serije A, dao vodeći gol za Fiorentinu na gostovanju Empoliju, a iako ta istinska majstorija Vlahovića nije bila dovoljna za trijumf, jer je u četiri poslednja minuta domaćin preokrenuo, Srbin je stigao do rekorda.

I to kakvog.

Posle 61 godine oboren je klupski rekord Fiorentine po broju golova koje je jedan igrač dao u kalendarskoj godini.

Pokušavali su to nestvarno dostignuće da obore mnogi asovi, i čuveni Gabrijel Batistuta, i sjajni Luka, Toni, ali...

Dušan Vlahović je jedini kome je to pošlo za rukom.

Naime, Šveđanin Kurt Hamrin, koji je za "Violu" igrao od 1958. do 1967. godine, najpre je postao rekorder kluba iz Firence kada je od 1. januara do 31. decembra 1959. suparničke golmane matirao 25 puta, a onda je sledeće, 1960, postigao čak 27 pogodaka.

I, taj podvig su mnogi u dresu Fiorenine probali da nadmaše, najbliži su bili Gabrijel Batistuta 1988, kada je dao 23 gola, te Luka Toni koji je 2006. postigao 24, a onda je na scenu stupio 21-godišnji Srbin.

Kada je zatresao mrežu Empolija, Dušan Vlahović je došao do čak 28. gola za klub u 2021, i time oborio Hamrinov rekord koji je trajao više od šest decenija.

FOTO: AP

Dušan Vlahović

I ne samo to.

Vlahović je došao do 11 ovosezonskoj pogodaka u Seriji A, čiji je trenutno najbolji golgeter.

Od početka prošle sezone italijanskog šampionata, srpski napadač je čak 32 puta tresao mreže rivala u Seriji A.

U ovoj sezoni, računajući i Kup Italije, Vlahović je na 15 mečeva za Fiorentinu dao 13 golova i imao dve asistencije, a na sedam utakmica za reprezentaciju Srbije postigao je pet pogodaka i dvaput asistirao kolegama iz nacionalne selekcije.

Gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru?

Ovih dana se mnogo piše o tome gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru. 

Prošlog leta, nekoliko klubova je htelo da ga dovede, ali ga je tada Fiorentina zadržala tražeći za transfer 80 miliona. Atletiko Madrid, koji je bio najzainteresovaniji, smatrao je da to nije adekvatna suma, što je i dovelo do toga da Fiorentina zadrži mladu zvezdu, ali je onda usledio šok: Vlahović, koji je ugovorom vezan za 'violu' do 30. juna 2023., nije pristao da se potpiše produžetak te saradnje, pa su se "uzburkale vode" na fudbalskoj pijaci.

Jedna grupih stranih medija tvrde da će Juventus biti njegova naredna destinacija, drugi da će Dušan Vlahović postati deo najjačeg napada na svetu, a treći ove sedmice - da sledi spektakularna selidba u englesku Premijer ligu, zajedno sa još jednim Srbinom.

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi.

Sada je Vlahović višestruko skuplji, a tome su doprinele i igre u Italiji, ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024