ŠPANIJA GLEDA U ČUDU: Luka Jović - "novi čovek" koji je zapanjio sve

D. N.

14. 12. 2021. u 14:14

LUKA Jović je dočekao ono što se donedavno činilo samo kao fudbalska bajka.

ШПАНИЈА ГЛЕДА У ЧУДУ: Лука Јовић - нови човек који је запањио све

Foto Instagram/lukajovic

Dugo je, predugo naš golgeter tavorio na klupi madridskog Reala, imao probleme i sa povredama i sa poverenjem koje su u njegove mogućnosti imali treneri, kako Zinedin Zidan, tako i Karlo Ančeloti, a kada je konačno dobio šansu, i to prilično iznenadno, španska javnost je ostala zatečena onim što je Srbin uradio.

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada, pa zapažen nastup u pobedi nad Interom u Ligi šampiona, za prvo mesto madridskog Reala u grupi, bile su samo uvod u ključni momenat za našeg napadača.

On je te dve prilike dobio usled povrede "nedodirljivog startera" (i jedinog špica u postavci Karla Ančelotija) Karima Benzeme, pa je ostalo da se vidi šta će se desiti kada se Francuz oporavi. A opravio se baš za madridski derbi, na kome je igrao od početka (za razliku od Srbina), dao gol i... 

Luka Jović je, izgleda, ponovo bio otpisan. Takav utisak se bar stiče kada se čitaju današnje (pr)ocene španskih medija vezane za našeg golgetera.

Luka Jović / FOTO: AP

Jer, Jović je ušao u igru i protiv madridskog Atletika i ostavio odličan utisak. Iznova.

Evo kako današnja izdanja dva najveća španska sportska dnevna lista, "Marke" i "Asa", pišu o njemu:

"As" je najpre u prvi plan istakao da "Realovo sveto trojstvo" trenutno predstavljaju Benzema, Vinisijus i Modrić, "koji su vodili ekipu do pobede u gradskom debriju", a potom se krenulo sa kraćim opisom svakog aktera pomenute utakmice. Za Srbina se navodi sledeće:

- Jović je protiv Atletika (kao rezerva koja je zaigrala u drugom poluvremenu) imao vrlo zanimljiv nastup. Bio je odlučujući faktor kod drugog gola, jer je zadržao loptu, proigrao Vinisijusa, a ovaj potom asistirao Asensiju.

Sa druge strane, "Marka" je našem reprezentativcu posvetila veći deo teksta, i to pod naslovom "Jović uskočio u vagon":

Luka Jović na meču Reala s Interom u Ligi šampiona / Foto: EPA/EFE/ Juan Carlos Hidalgo

- Kada je u San Sebastijanu Benzema doživeo povredu, srpski napadač je dobio priliku da se dokaže. I, Jović je iskoristio minute koje mu je Ančeloti dao, jer je golom i asistencijom pomogao Realu da nametne svoje 'ja' u La Ligi. Po prvi put je u dresu Reala na jednom meču bio i strelac i asistent, a pritom je na toj utakmici dao isto onoliko koliko i na svoja prethodna 22 prvenstvena nastupa u belom dresu Madriđana. Deluje kao potpuno novi čovek, evo, već nedelju dana. Srbin je bio spreman da ode ove zime, ali dve dobre partije, protiv Real Sosijedada i Intera, naterale su ga da razmisli o situaciji u kojoj je. Jović je u samo dve utakmice uspeo da izvede da se zaboravi ono što bi pre dva meseca izazvalo pravu paniku: činjenicu da je Benzema povređen i da ne postoji adekvatna zamena za njega.

Real Madrid je bio i ostao Lukin davnašnji san, tačnije - ne samo da bude deo španskog giganta, što od leta 2019. i jeste, već da i u njemu hara fudbalskim terenima. Izgleda da upravo to počinje da se dešava.

Narednu priliku da pokaže šta ume Jović će imati u nedelju, 19. decembra, kada od 21 sat po srednjoevropskom vremenu Real dočekuje ekipu Kadiza u prvenstvu Španije. Tri dana kasnije sledi gostovanje Atletik Bilbau, pa pauza do 2. januara, kada je zakazano gostovanje Hetafeu.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju