JOVIĆ U BURI LIGE ŠAMPIONA: Real dobio Inter, tuče na sve strane, Milan ispao! (VIDEO)

D. N.

07. 12. 2021. u 22:56

LUKA Jović je sa Real Madridom izborio prvo mesto u grupi D Lige šampiona, time i lakši žreb za nokaut fazu, za šta je zaslužna bila pobeda nad Interom od 2:0 u šestom kolu nadmetanja po grupama. Prošla su oba takmaca dalje, ne i Milan, koji će čekati neko drugo evropsko proleće, a njega su najavile i neke nemile scene na terenima, koje su dovele i do iskučenja zbog fizičkih nasrtaja aktera utakmica jednih na druge.

ЈОВИЋ У БУРИ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Реал добио Интер, туче на све стране, Милан испао! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada bile su dovoljne da ga, kada je već prvi izbor za napadača, Karim Benzema, povređen, trener Karlo Anćeloti uvrsti u startnu postavu protiv Intera, a Srbin je protiv snažne odbrane Italijana isprva imao samo jednu šansu.

Tada je, u prvom poluvremenu, uspeo da umakne Škrinijaru, ali je iskosa s leve strane pogodio samo spoljni deo mreže.

Bilo je to u 36. minutu, kada je Real uveliko umirio početne, prilično opasne napade "nerazura", ali za razliku od Jovićevog šuta, precizniji je izveo Toni Kros, koji je u 17. minutu sjajnim udarcem levicom sa oko 20 metara pogodio dalji donji ugao.

Moglo je da bude i 2:0 u 45. da je Rodrigo malo bolje "nišanio" - pogodio je stativu Interovog gola.

Luka Jović je u nastavku dobro proigravao saigrače koji su se ubacivali iz "drugog plana", to nije iskoristio Rodrigo u 51. minutu, a i sam Srbin je lukavo oprobao udarac tri minuta kasnije, no dobro postavljeni Handanović onemogućio je pogodak s leve strane u bliži ugao.

Real Madrid je od 64. imao igrača više, jer je Barela pesniom udario u nogu Militaa koji ga je oborio u borbi za loptu. Maltene je izbila tuča između njih dvojice, umešali su im se i neki saigrači (ne i Luka Jović), ali je sve ipak završeno bez pesničenja...

Za Jovića je meč bio završen u 78. minutu, kada ga je trener Anćeloti, zajedno sa Rodrigom i Krosom, zamenio svežim snagama (ušli su Asensio, Valverde i Dijaz), a naš reprezentativac je dobio aplauz madridske publike.

Minut kasnije, Markos Asensio je fantastičnim udarcem sa levog ugla kaznenog prostora, pogodio loptom unutrašnju stranu stative i to tik ispod prečke, a kako je ona odsela u mreži - doneo je nedostižnih 2:0 Realu, time i prvo mesto u grupi.

Za razliku od Intera, koji je već ranije obezbedio prolazak dalje, njegov gradski rival, Milan, je ispao sa međunarodne scene.

Roso-neri su dočekali Liverpul sa nadom da će se sa treće pozicije probiti ispred Porta, ali ni vođstvo golom Tomorija u 29. minutu nije im pomoglo: Crveni sa "Enfilda" su preokrenuli, pa pogocima Salaha u 36. i Origija u 55, ne samo došli do maksimalnog učinka (svih šest pobeda), već i pomogli Atletiko Madridu.

Ekipa trenera Simeonea je, naime, pobedom nad Portom od 1:3 (golovima Grizmana u 56., Koree u 90. i De Paula u 92. minutu, odnosno "utešnim" Oliveire s bele tačke u 95.) prošla u šesnaestinu finala Lige šampiona kao drugoplasirani iz grupe B.

"Jorgandžije" su to uspele iako su od 68. minuta igrale bez isključenog Karaska, što ih nije baš previše oslabilo - jer je 200 sekundi kasnije Portov Vendel isključen, a to je pritom izazvalo i manji fizički obračun pokraj aut-linije.

Zbog učešća u sukobu van igrališta, crveni karton je dobio još jedan igrač Porta, rezervni golman Agustin Markezin.


Ranije tokom dana, PSŽ je očekivano pobedio Klub Briž (4:1) i to uz po dva gola Mesija i Mbapea, ali je ostao drugi i pored poraza Mančester sitija od Lajpciga (2:1), koji je u završnici imao igrača više usled isključenja Kajla Vokera u 83. minuta. Malo pre toga, u 76, "građani" su prepolovili zaostatak golom Mahreza, ali se ispostavilo da je "prolećni" saigrač Jovića u Ajntrahtu, Silva, pogotkom u 71. minutu već bio doneo nedostižnu prednost Lajpcigu koji se kao treći seli u Ligu Evrope.


Na kraju, iako je Borusija Dortmund napunila mrežu Bešiktaša (5:0, po dva gola Halanda i Rojsa), kao treća u grupi napušta elitno nadmetanje i ide u drugo po snazi, jer je drugo mesto u grupi C zauzeo Sporting iako je izgubio sa 4:2 od Ajaksa za koji nije igrao povređeni Dušan Tadić
Liga šampiona, utorak - rezultati 6. kola i tabele:

Grupa A:

Pari Sen Žermen - Klub Briž 4:1 (3:0)
Lajpcig - Mančester siti 2:1 (1:0)
Tabela: Mančester siti 12 bodova, PSŽ 11, Lajpcig 7, Klub Briž 4

Grupa B:

Milan - Liverpul 1:2 (1:1)
Porto - Atletiko Madrid 1:3 (0:0)
Tabela: Liverpul 18 bodova, Atletiko Madrid 7, Porto 5, Milan 4

Grupa C:

Ajaks - Sporting 4:2 (2:1)
Borusija Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)
Tabela: Ajaks 18 bodova, Sporting 9, Borusija 9, Bešitaš 0

Grupa D:

Real Madrid - Inter 2:0 (0:0)
Šahtjor - Šerif 1:1 (1:0)
Tabela: Real 15 bodova, Inter 10, Šerif 7, Šahtjor 2vvvvvvvvvv

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista