NESTVARNA SUBOTA U PREMIJER LIGI: U istom danu tri tima bila na čelu tabele

Novosti online

04. 12. 2021. u 20:24 >> 20:25

SUBOTA je donela mnoga uzbuđenja u Premijer ligi, najviše u šampionskoj trci.

НЕСТВАРНА СУБОТА У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: У истом дану три тима била на челу табеле

Tanjug/AP

Nakon što je dosad vodeći Čelsi doživeo poraz, prvo je to iskoristila ekipa Jirgena Klopa - Liverpul je sa nova tri boda prestigao "plavce", ali dan u kome je izbio na prvo mesto, nije tamo i završio, jer je u večernjem terminu Crvene prestigao Mančester siti.

Ali, koliko je samo drame bilo u pobedi Klopove ekipe...

Igrao se 94. minut, kada je Van Dajk sa svoje, odnosno Liverpulove polovine terena, proigrao na desnom krilu Mohameda Salaha, koji je maestralno primio loptu i prvim dodirom s njom već umakao čuvarima.

On je potom uposlio Divoka Origija, koji se spretno okrenuo u suparničkom kaznenom prostoru, pa pogodio mrežu, za veliku radost svima kojima su Crveni u srcu:

- Kada sam ulazio u igru, Klop mi je samo rekao da "budem Divok", nasmejan je posle meča rekao junak trijumfa.

Posle ovog trijumfa, Liverpul je došao do 34 boda, jednog više od Čelsija, a dva više od Mančester sitija, koji je nekoliko sati kasnije preuzeo čelnu poziciju u Premijer ligi.

Ekipa Pepa Gvardiole je bez većih muka savladala u gostima Votford sa 1:3, a sve je bilo rešeno za uvodnih pola sata. Najpre je Sterling u 4. minutu "zaboravljen" od strane odbrane domaćih, što je iskoristio da glavom postigne gol na idealan centaršut Fodena, da bi u 31. minutu Bernardo Silva udvostručio prednost, posle novog kiksa rivala.


Sve dileme oko pobednika, ako ih je i bilo, Silva je otklonio drugim pogotkom, u 63. minutu, kada se posle dodavanja Vokera lepo probio po desnoj strani i uputio neodbranjiv udarac, a utešni gol za domaći tim postigao je Kućo u 74, šutirajući nisko a gde treba, u dalji, levi ugao, iskosa s desne strane.

Takvim ishodom, Siti je preuzeo prvo mesto sa 35 bodova, na bod iza "građana" je Liverpul, a bod iza Crvenih - Čelsi.


BONUS VIDEO: Ovi asovi postaju slobodni, fudbal više neće biti isti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati