SPEKTAKULARNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 14 huligana, pronađeni oružje i droga, prisiljavali žene na prostituciju (VIDEO)

Novosti online

26. 11. 2021. u 17:08

FUDBAL će, bar na neko vreme, biti bez 14 huligana koji su završili iza rešetaka.

СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 14 хулигана, пронађени оружје и дрога, присиљавали жене на проституцију (ВИДЕО)

Tviter / policia

Kako javlja "Jutarnji list", obezglavljena je radikalna navijačka grupa "Boišos nois", koja prati Barselonu, i to nakon velike akcije španske policije koja je izvela 18 pretresa i iza rešetaka poslala 14 lica kod kojih su pronađeni i vatreno oružje, noževi, obojne supstance.

"Oni se, pored ostalog, terete za krivična dela protiv javne bezbednosti, iskorišćavanje žena za prostituciju, nedopušteno posedovanje oružja i pranje novca... Kako je u četvrtak izvestila Nacionalna policija Španije, uhapšeni su predvodili izrazito nasilnu organizaciju izrazito 'višekriminalne' prirode, specijalovanu za različita krivična dela poput trgovine drogom, prisilne prostitucije ili uvoza ilegalnih droga. Osim zaplenjenog oružja, u policijskoj je evidenciji i kilogram kokaina, više od 5.000 biljaka marihuane, hašiš, razne narkotičke suspstance i brojni neonacistički materijal (zastave s kukastim krstom, slike Adolfa Hitlera, razni nacistički simboli) koji se dovodi u vezu s ovom grupom i bajkerskom bandom 'Pakleni anđeli', kojoj je pripadao jedan od njegovih čelnika", piše hrvatski list.

Tokom ove akcije, koja se pripremala i u delo sprovodila još od kraja 2020. godine a sada kulmirnirala, ne bi li se u delo sprovela protivteroristička španska strategija vezana za nasilni ekstremizam, nadležni organi su blokirali više od 20 bankovnih računa, zaplenili su tri kuće i 27 vozila, kao i više od 300.000 evra u gotovini, za koje se sumnja da se do njih došlo nelegalnim poslovima.

O toj "navijačkoj" organizaciji, kojoj je još u prvom mandatu Đoana Laporte na mestu predsednika Barselone zabranjen ulazak na stadion Nou kamp, pomenuti portal ističe i sledeće:


"Istražitelji su otkrili da je ova kriminalna mreža, koju je povezivala grupa ultrasa Boišos Nois, radila kao istinska hijerarhijska i disciplinovana zločinačka organizacija, a koja je se sa izuzetno nasilnim karakterom ponašala prema drugim organizacijama i klanovima koji su pokušali da ospore njena područja delovanja. Agenti su toekom istrage zaključili da su navodno počinili širok spektar teških krivičnih dela kako bi se finansirali, od trgovine drogom, za koju su imali složenu mrežu proizvođača i distributera, do prostitucije.


Važna činjenica ove operacije bila je neutralizacija baze za prisilnu prostituciju žena. Ekonomski prinos koji proizlazi iz ove nezakonite aktivnosti postao je temelj za finansiranje njihovih aktivnosti, uglavnom vezanih uz pohađanje muzičkih i sportskih događanja koje su koristili za širenje mržnje, neprijateljstva i nasilja prema drugim ranjivim ili suprotstavljenim grupama. Ova radikalna frakcija, prema Nacionalnoj policiji, biće naslednica one poznate kao "Kežuals', razbijene pre nekoliko godina hapšenjem i zatvaranjem nekih njenih članova optuženih za iznudu i otmicu".


"Boišosi" su, inače, osnovani 1981., a na svoju desetogodišnjicu su na smrt pretukli 20-godišnjeg navijača Barseloninog gradskog rivala Espanjola, što je bila prva ljudska žrtva  u navijačkom nasilju u Španiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade