PIKSI PORUČIO NACIJI: "OČEKUJTE NEOČEKIVANO" Selektor najavio promene u sastavu "orlova" pred sutrašnji meč (VIDEO)

Novosti online

10. 11. 2021. u 15:42

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije pred duele sa Katarom i Portugalom.

ПИКСИ ПОРУЧИО НАЦИЈИ: ОЧЕКУЈТЕ НЕОЧЕКИВАНО Селектор најавио промене у саставу орлова пред сутрашњи меч (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Prijateljski meč protiv domaćina pšredstojećeg Mundijala biće samo uvertira za utakmicu godine protiv Portugalaca, koja je za orlove finale ovih kvalifikacija pošto bi nam pobeda donela direktan plasman na najveću smotru fudbala, decembra sledeće godine.

–Bližimo se kraju kvalifikacija. Dve potpuno različite utakmice prtotiv Katara i Portugala, ova sutrašnja je nevažna ali mi želimo da nastavimo u ritmu kako smo i počeli kvalifikacije, a to je da igramo lepo i da pobedimo.  Nemamo pritisak i povlačićemo pametne poteze. Igraće igrači koji su imali manju minutažu. Sastav će biti kakav ne očekujete – rekao je Stojković.

O stanju sa povređenim igračima, rekao je:

–Samo da pojasnim, nemamo rezervni tim. Naš tim su svi igrači koji su na okupu. Ja ih ne delim na prvi i na drugi tim, već ih gledam na sve kao na nekog ko može sa velikom odgovornošću i kvalitetom da igra za reprezentaciju Srbije.

Posle Darka Lazovića i Filip Đuričić je zbog povrede otpao za put u Lisabon, Njih dvojica već su se vratili u svoje klubove Sasuolo, odnosno Veronu.

Potom se pominjao i Mihajlo Ristić, kao zamena za Lazovića:

–Ristić to nikada u životu nije igrao. Verovatno da može da odigra i svi će igrati ono što im budem rekao. Ipak, u kom kvalitetu, to je pitanje. Moj posao je da pronađem rešenje i uradiću to. Sa ostalima je sve u redu, atmosfera je odlična i oni uživaju na treningu – zaključio je selektor Srbije.

Osim Piksija, novinarima se obratio i Stefan Mitrović.

- Od kako je mister došao na čelo stručnog štaba uvek je apostrofirao da igramo napadački fudbal, na gol više, tako smo igrali svaku utakmicu, zato smo možda primali malo više golova, ali je bitno da zadržimo nulu sutra protiv Katara, zbog samopouzdanja za meč u nedelju. Na nama je da igramo dobro i da pokažemo igru kao u prethodnim utakmicama i da dođemo do dobrog rezultata - rekao je u najavi meča sa Katarom Stefan Mitrović i dodao da se, bez obzira na važnost nedeljnog meča, ni Katar ne sme potceniti jer pobeda u tom meču može da znači pred okršaj sa Prtugalcima.

- Definitivno da je meč u nedelju mnogo važniji, ali ovi mečevi mogu da budu nezgodni ako uđeš neozbiljno i potceniš protivnika, mi se spremamo maksimalno. Verujem da ćemo odraditi posao kako treba.

Srbija u četvrtak od 18 časova dočekuje Katar, a tri dana kasnije izabranici Dragana Stojkovića piksija istrčaće na teren La Luža od 20.45 u utakmici koja može da nam donese vizu za Mundijal.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri