GENT - PARTIZAN, SASTAVI: Stanojević izvršio četiri izmene za revanš Belgijancima

D. N.

04. 11. 2021. u 17:36

PARTIZAN gostuje Gentu u 4. kolu Lige konferencija, a za taj bitan meč za crno-bele trener Aleksandar Stanojević odabrao ja tim

ГЕНТ - ПАРТИЗАН, САСТАВИ: Станојевић извршио четири измене за реванш Белгијанцима

Foto: M. Vukadinović

Gent i Partizan igraju od 18.45 uz prenos na portalu "Novosti", a Stanojević je rešio da rivalu suprotstavi startnu postavu u kojoj se nalaze:

Popović, Miletić, Vujačić, Saničanin, Miljković, Urošević, Natho, Jojić, Pantić, Menig i Rikardo.

U odnosu na prethodni meč ovih takmaca, "novajlije" u ekipi su Miletić, Miljković, Urošević i opravljeni Pantić.

Podsetimo, početna postava crno-belih u 3. kolu bila je Popović, Živković, Saničanin, Vujačić, Obradović, Šćekić, Zdjelar, Natho, Marković, Menig, Rikardo, a ovoga puta u startnih 11 nema Živkovića, Obradovića, Šćekića i Zdjelara.

Za Gent igraju Sinan Bolat - Hanče-Osen, Ngado-Ngađui, Okumu, Nurio Fortuna, Kastro-Montes, Ovusu, Kums, Bezus, Ođiđa-Ofoe i Depoitr

Zašto je utakmica važna?

Crno-beli, koji su u Humskoj poraženi od Belgijanaca sa 0:1, mogli bi da preuzmu prvo mesto na tabeli ako ostvare rezultatski veći trijumf na ovom gostovanju. 

A prvo mesto u grupi mnogo je bitno, jer samo ono direktno vodi do "evropskog proleća", odnosno osmine finala koje se igra u februaru, dok drugoplasirani timovi iz grupa moraju 13. decembra da sa trećeplasiranima iz Lige Evrope da igraju svojevrsni baraž, odnosno šesnaestinu finala Lige Konferencija.

Na tabeli grupe B, situacija pred 4. kolo je sledeća:

Gent 3 3 0 0 4:0 9 bodova

Partizan 3 2 0 1 4:1 6

Flora 3 0 1 2 2:5 1

Anortozis 3 0 1 2 2:6 1

FOTO: M. Vukadinović

Bibras Natho

Ukoliko klubovi završe takmičenje s istim brojem bodova, prvo se gleda učinak u međusobnim duelima, pa ako su po tada osvojenim bodovima izjednačeni, gleda se gol-razlika u međusobnim duelima, a ako je i to isto, odlučuju, redom, sledeći parametri:

1) ko je dao više golova u međusobnim mečevima, pa potom, ako zatreba, 2) ukupna gol-razlika u grupi, pa 3) ukupan broj datih golova u grupi, pa onda 4) broj pogodaka u gostima, a ako ustreba - 5) broj pobeda, pa 6) broj trijumfa na gostovanjima, zatim bi se, po potrebi, gledali 7) disciplinski poeni (njih određuju žuti i crveni kartoni), a ako po svim tim parametrima rivali budu izjednačeni, odlučuje "osmi faktor" - UEFA klupski koeficijent.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna