CRNO-BELA SERIJA Partizan razbio bedem i pobegao Zvezdi na pet bodova razlike

Novosti online

17. 10. 2021. u 15:00 >> 18:50

FUDBALERI Partizana su ostvarili 36. pobedu u poslednjih 38 takmičarskih nastupa u Humskoj, a savladavši u 13. kolu Superlige ekipu surduličkog Radnika sa 2:0 umakli su prvom pratiocu na tabeli, Crvenoj zvezdi, na pet bodova udaljenosti, istina uz meč više.

ЦРНО-БЕЛА СЕРИЈА Партизан разбио бедем и побегао Звезди на пет бодова разлике

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pred novi evropski izazov, duel sa Gentom u Ligi konferencija, trener crno-belih Aleksandar Stanojević rešio je da dva standardna člana startne postave, Nato i Marković, počnu utakmicu na klupi za rezerve, a od prvog minuta zaigrali su Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Pantić, Menig i Rikardo.

I, iako su crno-beli od samog početka meča bili u konstantnoj ofanzivi (o čemu svedoči i 73% vremena s loptom u posedu u prvom poluvremenu, uz odnos šuteva 11:0), Surduličani su dobro organizovanom odbranom pokazali da nisu tek tako bili šesti najuspešniji gost u Superligi, iako su na njenoj ukupnoj tabeli zauzimali tek 14. mesto.

Upravo to je bio razlog što je tek posle silnih propuštenih prilika Partizan poveo tek u 33. minutu.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Probao je posle centaršuta Terzića da promeni rezultat Saničanin, a kada su taj pokušaj izblokirali gosti, lopta se odbila ka Milošu Jojiću koji je to iskoristio da sa sedam metara donese prednost crno-belima.

Posle tog gola, crno-beli su "dodali gas", imali su još tri prilike do velikog predaha, a nastavili silovito i u drugom poluvremenu, kada je šansu dobio najpre Marković, a potom i Natho.

Iako je prilika bilo baš kao i neposredno posle Jojićevog pogotka, mreža iza golmana Ranđelovića nije tresla sve do 73. minuta kada je Zdjelar s desnog krila idealno uposlio Rikarda, a ovaj glavom savladao Ranđelovića.

Uz inicijativu do poslednjeg sudijskog zvižuda, crno-beli su na radost "grobara" ostvarili cilj: došlo se do nove pobede i uhvatio se dobar zalet za evropsko iskušenje koje sledi u četvrtak, kada u Humskoj od 21 gostuje Gent.

Evo i kako je meč sa Radnikom prošao uz prenos na portalu "Novosti":

KRAJ! Partizan - Radnik 2:0

91' - Još jednom je Natho šutirao sa 16 metara, još jednom je i - blokiran.

90' - Igraće se dva minuta sudijske nadoknade vremena.

89' - Marković je hteo da proigra Rikarda s desnog krila, a intervencija odbrane Radnika u poslednji čas dovela je do kornera. Natho je potom centrirao na ivicu peterca, a defanzivci gostiju, uz sekund smušenosti, otklonili opasnost izbacivši loptu na sredinu terena.

86' - Lazar Marković se oslobiodio čuvara na levom krilu tako što je prošao između dvojice koji su ga, previše udaljeni, čekali - a onda šutirao daleko preko gola.

83' - Nove šanse za Partizan! Natho je gađao s ruba šesnaesterca, a lopta je na svom putu pogodila jednog od igrača gostiju pa je domaćin izveo korner. A posle tog udarca iz ugla, s leve strane, u prilici je kod dalje stative bio Saničanin. Nije uspeo da loptu smesti u mrežu, a podigao je ruku ka sudiji, misleći da je fauliran u pomenutoj situaciji.

82' - Bio je to 17. šut crno-belih, šesti u drugom poluvremenu. Gosti su izveli samo jedan.

81' - Nova prilika za Partizan, Rikardo je glavom probao da postigne svoj drugi gol, no njegov pokušaj sa 12, 13 metara nije bio precizan.

77' - Partizan igra fantastičan presing, Radnik ne uspeva da iznese loptu ni 30-ak metara od svog gola.

74' - Zdjelar je centrirao idealno s desnog krila, a Rikardo Gomeš sa oko osam metara glavom neodbranjivo poslao loptu u mrežu Surduličana.

73'- Gol! Rikardo za 2:0!

70' - Prvi ozbiljniji pokušaj Natha na ovom meču. Dobio je loptu od Rikarda na rubu kaznenog prostora, odmah izveo šut levom nogom, gađao dalji donji ugao a lopta je u luku pala pola metra pokraj spoljne ivice stative.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kvinsi Menig

66' - Malo je splasnuo ritam igre, a trener crno-beli Aleksandar Stanojević sve življe savetuje svoje izabranike da "dodaju gas" i otklone svaku dilemu oko pobednika ovog susreta.

62' - Nova izmena u Partizanu, Danilo Pantić prepušta mesto Bibrasu Nathu.

61' - Lazar Marković je sjajno proigrao Jojića na desnoj strani napada Partizana, ovaj odmah uposlio Pantića, ali ta brza igra nije donela novu promenu rezultata jer je usledio traljav šut sa sedam, osam metara. Mada, treba 

57' - Radnik u igru uvodi Uroša Milovanovića, umesto Dimitrova. Novi igrač na terenu je najbolji strelac ekipe u ovoj sezoni, od sedam golova Surduličana dao je četiri.

51' - Nastavlja se opsada gola gostiju! Rikardo je primio loptu u kaznenom prostoru suparnika, sekund kasnije odložio je desno od sebe za Markovića koji se jednim potezom oslobodio čuvara, uputio nizak dijagonalalni šut, ali za malo promašio mesto koje je gađao - lopta je prohujala pokraj gola!

48' - Lepa prilika za Partizan! Jojić je oduzeo loptu rivalima na sredini terena, odmah proigrao Rikarda koji se probio po desnoj strani, šutirao, a golman Radnika sprečio pogodak. Lopta je otišla u korner, posle kog je čuvar mreže Surduličana uhvatio loptu i iznova otklonio opasnost.

46' - Izmena u Partizanu, u igri je Lazar Marković, izašao je Kvinsi Menig. Kod gostiju je Spasić ušao u igru umesto Janjića.

46' - Počeo je drugo poluvreme.

Koliko je Partizan bio dominantniji svedoče i podaci da je loptu imao u svom posedu 73% vremena, da nije dozvolio Surduličanima nijedan šut ka golu, a pritom su crno-beli 11 puta oprobali udarac, od čega je lopta četiri puta išla u metu.

Kraj poluvremena, crno-beli posle opsade gola rivala vode s 1:0 pogotkom Jojića u 33. minutu.

44' - Miloš Jojić je pokušao da postigne i drugi gol na ovom meču, šutirao je s distance i  - lopta je završila u naručju golmana Ranđelovića.

42' - Saničanin preti gostima još jednom, glavom je poslao loptu, a onda prešla preko prečke.

39' - Menig pokušava da svoju dobru igru krunišem pogotkom, oprobao je i on udarac posle duplog pasa sa Rikardom, no nepreciznost je bila razlog što je ostalo 1:0.

35' - Probali su crno-beli da iskoriste kratkotrajnu smušenost odbrane rivala da postignu još jedan gol, no pokušaj Terzića nije bio precizan.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Radost fudbalera Partizana

33' - Goooool! Partizan vodi! Miloš Jojić je strelac! Probao je posle centaršuta Terzića da promeni rezultat Saničanin, a kada su taj pokušaj izblokirali gosti, lopta se odbila ka Jojiću koji je to iskoristio da sa sedam metara donese prednost crno-belima - 1:0!

31' - Novi šut crno-belih, novo hvatanje za glavu! Rikardo je oprobao udarac s distance, po zemlji je gađao donji desni ugao gola Surduličana, a poput Terzića promašio je metu za manje od pola metra.

29' - Sjajan pokušaj mlade Partizanove nade Terzića! Oprobao je udarac sa 18 metara, iskosa sa leve strane, gađao je dalji gornji ugao gola Radnika, ali je "za dlaku" promašio metu. U neverici se uhvatio za glavu...

25' - Prva veća prilika za Partizan! Raspoložen je Menig za igru, opet je uputio dobar centrašut, i to sa desnog krila, a Saničanin koji se ubacio u kazneni prostor gostiju glavom je pokušao da donese prednost. Međutim, lopta je prohujala pokraj gola, ostaje 0:0.

23' - Ne odustaje domaćin od ofanzivne igre, "plete se mreža" oko gola Surduličana sve vreme, ali ni centaršutevi s krila, ni pokušaji proboja kroz sredinu, ne donose promenu rezultata. A sada ni korneri...

19' - "Dodaje gas" Partizan,  Menig je lepo centirao sa leve strane, a Terzić glavom s aosam metara poslao loptu pet, šest metara pokraj gola

17' - Menig je pripretio dobrim ubacivanjem po desnom krilu, ali pokušaj proigravanja Rikarda nije urodio plodom

15' - Petnaest minuta igre, a Radnik vrlo jasno pokazuje kako dobro organizovanim dvostrukim blokom, na ivici svog kaznenog prostora i na desetak metra ispred - može da se zaustavi daleko moćniji rival. Bar za sada to Surduličanima uspeva, a podsetimo samo su tri gola dosad primili na gostovanjima u ovoj sezoni, upravo zahvaljujući kvalitetno organizovanoj odbrani trenera Dušana Đorđevića.

10' - Pokušao je Zdjelar da promeni rezultat, ali nije najbolje zahvatio loptu prilikom šuta

6' - Dobro se "otvarao" Rikardo u napadu crno-belih, no lopta ipak nije stigla do njega u obećavajućoj akciji domaćih

4' - Partizan ima početnu inicijativu, ali za sada bez šansi za promenu rezultata

1' - Počela je utakmica!

16.01 - Poznati su i sastavi:

Partizan: Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Pantić, Menig, Rikardo

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Radmanovac, Simonović, Medić, Stojanović, Bogdanovski, Nedeljković, Janjić, Petrović, Dimitrov

Uoči meča

U ovaj meč crno-beli su ušli kao lideri na tabeli, sa 31 bodom, dva više od Crvene zvezde koja je napunila mrežu Kolubare, dok je Radnik tek 14, ali čak šesti kada se radi o učincima van svog terena (svega jedan poraz, uz po dva trijumfa i remija, a samo tri primljena gola u gostima, po čemu su Surduličani drugi u ligi, iza Partizana koji je primio dva).

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević ovako analizirao rivala sa juga Srbije, poslednjeg pred meč sa Gentom u Ligi konferencija:

- Čvrsta su ekipa, teško ih je "probiti", primili su samo tri gola na gostovanjima, moramo da budemo strpljivi i igramo do kraja. Imaju brze igrače po bokovima i odličnog trenera Dušana Đorđevića koji se pokazao u Čukaričkom, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Tome je, između ostalog, dodao i sledeće:

- Igrač Partizana mora da bude motivisan i na treningu. Za motivaciju sam u stanju da suspendujem igrača ako nije motivisan na treningu, a kamoli na utakmici, poručio je Stanojević.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna