SUPERLIGA U JAGNJEĆOJ KOŽI? Organizatori propalog projekta sada predlažu takmičenje sa novim konceptom, Ligi šampiona ipak odzvonilo?

Novosti online

15. 10. 2021. u 15:13

ORGANIZATORI fudbalske Superlige, čiji je koncept propao pod pritiskom javnosti ovog proleća, još uvek nisu odustali od želje za pokretanjem tog takmičenja, prenosi nemačka novinska agencija DPA.

СУПЕРЛИГА У ЈАГЊЕЋОЈ КОЖИ? Организатори пропалог пројекта сада предлажу такмичење са новим концептом, Лиги шампиона ипак одзвонило?

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL


Kako se navodi, organizatori zatvorene Superlige promenili su koncept i sada predlažu ligu otvorenu za sve klubove.

Agencija DPA imala je uvid u dokument koji kritikuje trenutni oblik Lige šampiona pod pokroviteljstvom Evropske fudbalske unije (UEFA).

Nemački list Frankfurter Alemajne Cajtung piše o promenama u konceptu takmcicenja Superlige, kao alternativi UEFA Ligi šampiona sa 20 najboljih klubova i mogućem drugom takmičenju sa dodatnih 20 klubova, od kojih bi svi nastavili da igraju u svojim državnim prvenstvima.

Zagovornici Superlige uvereni su da u Ligi šampiona nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često i da su najjače utakmice po rasporedu prekasno u sezoni.

Evropski sud pravde sledeće godine odlučiće može li UEFA biti jedina koja ima monopol na evropska klupska takmčenja.

U nekoliko prethodnih slučajeva sud je presudio u korist različitih takmičenja posebno u košarci, piše DPA.

Izvorni plan Superlige sa klubovima u zatvorenom klupskom takmčenju propao je u aprilu nakon protesta navijača, ligaških takmčenja, saveza i brojnih vlada širom Evrope.

Kao osnivači i zagovornici Superlige ostali su sada samo Real Madrid, Barselona i Juventus.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAJERNU SE NEĆE ISPUNITI ŽELJA O POVRATKU MLADOG TRENERA: Nagelsman sa Nemcima do 2026.