MRKELA SREĆAN POSLE REMIJA U HUMSKOJ: Stanković je još jednom pokazao da ima kvalitete vrhunskog trenera

Tanjug

21. 09. 2021. u 13:31

IGRALI smo dobro, mislim da su zvezdaši zadovoljni onim što smo pokazali. Malo nam je nedostajalo i sportske sreće da ostvarimo trijumf, a mislim da smo bili blizu, izjavio je sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela posle 165. večitog derbija protiv Partizana (1:1)

МРКЕЛА СРЕЋАН ПОСЛЕ РЕМИЈА У ХУМСКОЈ: Станковић је још једном показао да има квалитете врхунског тренера

Foto: M. Vukadinović

- Za nas je najveća pobeda u derbiju to kako su se naša deca pokazala. Eraković je bio odličan, Stanić je sa nekoliko poteza nagovestio kakva ga karijera čeka, a Lazetić je sa 17 godina ravnopravno učestvovao u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Moramo da budemo ponosni na sve to, oni su naša budućnost - rekao je Mrkela Tanjugu.

On je čestitao igračima i stručnom štabu na dobroj utakmici.

- Dejan Stanković je još jednom pokazao da ima kvalitete vrhunskog trenera, i ono što je možda ključno - pokazao je veliku dozu hrabrosti koja je neophodna da se u takvoj utakmici ubace mladi igrači. U tom smislu ima punu podršku uprave, a ovo je takođe pokazatelj odličnog funkcionisanja sportskog sektora u Zvezdi - jasan je Mrkela.

- Kao što rekoh, mislim da smo bili bliži pobedi, ali tempo od letos do sad je uzeo danak. Pritom, nismo mogli da računamo ni na Bena, ni na Pavkova - dodao je on.

- Nedostajalo nam je i sportske sreće, jer smo kažnjeni posle jedinog pada koncentracije. Ipak, uspeli smo da se izdignemo iz te situacije i da izjednačimo. Prvo poluvreme je zaista bilo dobro, zaslužili smo da vodimo, a na odmor smo otišli sa golom zaostatka, ali to je fudbal.

Od leta 2017. godine kako je Mrkela došao u klub, skor u večitim derbijima mu je pozitivan i iznosi - tri pobede, sedam remija i poraz.

- Da, imam pozitivan skor u prvenstvenim večitim derbijima, ali titule se pamte i na njih sam najviše ponosan. Otkad sam u Zvezdi samo osvajamo titule i daćemo sve od sebe da tako bude i ove sezone. Odradili smo odličan prelazni rok, doveli Dragovića koji je i na derbiju demonstrirao klasu, Dioni pokazuje kvalitete zbog kojih je došao, ali sada je važno i da golgeterski proradi, Živković će tek da pokaže kvalitet, a tu je i mladi Stanić koji je sve oduševio, a mi smo znali da ima to u sebi. Uostalom, navijači sve to prepoznaju i zato imamo na svakom prvenstvenom duelu na Marakani preko 10.000 gledalaca. Hvala im na tome - zaključio je Mrkela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna