STARA DUNJA SA BRONZANIM SJAJEM: Datunašvili dočekan kako dolikuje u Zrenjaninu

B. Grujić

13. 08. 2021. u 16:44

GRUZIJAC Zurabi Datunašvili, rvač Proletera iz Zrenjanina i srpskog nacionalnog tima, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, harizmom istinskog sportskog asa, ovih dana, nosi breme slave i ogromne popularnosti.

СТАРА ДУЊА СА БРОНЗАНИМ СЈАЈЕМ: Датунашвили дочекан како доликује у Зрењанину

FOTO: B. Grujić

Momak koji je sa balkona u Beogradu, ponosno uzviknuo Živela Srbija, dočekan je spontano, sa puno emocija, odakle je i krenuo, kod svojih, u Zrenjaninu,  Proleteru.

Da to ne bude u radnom ambijentu, jer strunjača je ovih slavskih dana, potpuno u drugom planu, pobrinuli su se predsednik Rvačkog saveza Srbije, takođe Zrenjaninac i nekada uspešan rvač, Željko Trajković, predsednik zrenjaninskog Proletera Marko Stanojčić, ali i ostali rvači iz kluba i doček bronzanom heroju, organizovali u autentičnom banatskom salašu Kod stare dunje, nadomak Zrenjanina.

- Šta drugo da kažem nego da sam fasciniran, ovo je nešto nezaboravno, toliko emocija i dragih lica - oduševljeno je rekao Zurabi Datunašvili i obećao zlato u Parizu, 2024. godine.

Da uživa punim plućima u danima slavlja, poželeo mu je  selektor reprezentacije Srbije, Bugarin Stojan Dobrev, uz opasku da nakon posete bratu u Parizu, sledi povratak i pripreme u Zrenjaninu, za svetsko prvenstvo u Oslu, od 2. do 10. oktobra.

- Zura je istinski heroj, sjajan je momak, obožava decu, podelio je stotine autograma i zaslužio da uživa ovih dana, jer je za rvanje i srpski sport, učinio veliku stvar. Idemo korak po korak, ubeđen sam da ćemo još bolji rezultat ostvariti na Prvenstvu sveta - naglasio je Željko Trajković.

FOTO: B. Grujić

Predsednik Proletera, najmlađi u istoriji šampionskog kluba, čestitao je Zurabiju Datunašviliju bronzanu medalju i simbolično mu uručio umetničku sliku sa motivima Zrenjanina.

FOTO: B. Grujić

Svoje impresije ogromnim uspehom Gruzijca pod zastovom Srbije, izrazili su i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i zlatni rvač iz Rija, Davor Štefanek, kao i ostali srpski reprezentativci, braća Viktor i Mate Nemeš, Kristijan Fris...

Uz ukusne kulinarske specijalitete, karakteristične za Banat i neizbežne tamburaše koji su ne štedeći žice, grmeli Četir konja debela, slavlje je potrajalo do duboko u noć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)