PREDIVAN RASTANAK: Sedmorica vanserijskih vaterpolista na najlepši način okončali reprezentativnu karijeru

V. N.

08. 08. 2021. u 20:08

KAPITEN Filip Filipović veoma je emotivno doživeo oproštaj od reprezentacije Srbije. A rastanak od najdraže kapice nije mogao da poželi na lepši način, nego kao kao olimpijski pobednik.

ПРЕДИВАН РАСТАНАК: Седморица вансеријских ватерполиста на најлепши начин окончали репрезентативну каријеру

FOTO: AP

Dirljiva je bila scena kada se zagrlio sa Andrijom Prlainovićem, podsetila je na trenutak kada su se u Pekingu 2008.

FOTO: AP

Vladimir Vujasinović i sadašnji selektor Dejan Savić oproštali od kapice. A tada su baš Fića i Prle bili viđeni kao vođe jedne nove zlatne generacije.

- Zaista je emotivno, tek će nas stići, dali smo sve i više od toga. Hvala svima u Srbiji, Savezu, svim ljudima koji su nam pomogli, oni najbolje znaju ko su. Rekli smo mlađima da ćemo dati sve od sebe za svoju dušu i srce u bazenu, jer je to naš poslednji ples - istakao je Filipović.

HVALA SRBIJI

I MILAN Aleksić je podvukao da je generacija koja se oprašta od reprezentacije zaslužila da to bude sa zlatom:

- Ne znam šta bih rekao. Neverovatno. Pravi način da ova generacija završi svoj put. Hvala našim saigračima, svim navijačima, našim porodicama, medijima. Hvala Srbiji. Ponosan sam na svoje saigrače i sebe, jer sam bio deo ove ekipe. Znali smo zašto smo došli ovde, dali smo sve od sebe i nemamo za čime da žalimo.

Levoruki bombarder je ponosan na to što se i njegova generacija oprašta na isti način, kao Živko Gocić i Slobodan Nikić:

- Nije mogla ova generacija da se oprosti na bolji način. Kao što su Žile i Boba u Riju, tako sad i mi. Potrajali smo još pet godina. Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, ovo je uspeh celog sistema, taj sistem se pokazao da daje rezultate, i davaće. Samo je bitno verovati do kraja - naglasio je Filipović.

PATRIJARH: VI STE PRIMER DRUGIMA

FOTO: Arhiva novosti

PATRIJARH srpski Porfirije čestitao je svim srpskim olimpijcima na dostojanstvenom predstavljanju Srbije, a posebne čestitke uputio je zlatnim sportistinjama Jovani Preković i Milici Mandić, kao i vaterpolistima, dvostrukim OI šampionima.

- Vaš uspeh je primer svima nama kako se zajedničkim radom i slogom stiže do najboljih rezultata - poručio je patrijarh srpski Porfirije zlatnim vaterpolistima, koje je ugostio pred put u Tokio u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu.

Nova zvezda Olimpijakosa je podvukla da je znao da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da mogu do zlata posle onakvih igara u grupi, ali da "onaj debeli čovek zna šta radi, uradio je to evo već drugi put".

- Dejanu Saviću stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli.

PRLAINOVIĆ: ZASLUŽILI SMO OVO

ANDRIJA Prlainović istakao je da je bilo uživanje svih ovih godina igrati za Srbiju:

- Negde se ranije zaslužilo da se ova generacija oprosti na ovaj način, ništa nije slučajno u sportu. Divan kraj reprezentativne karijere, bilo je uživanje biti sve ove godine u reprezentaciji. Odbrana olimpijskog zlata u ekipnom sportu je nešto što je malo kome pošlo za rukom. Hvala svim momcima i svim ljudima koji su pomogli da se još jednom dođe do zlata.

Na kraju, poslao je i poruku naslednicima.

- Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama, kad je najpotrebnije bili su tu. I ne samo ovi momci ovde, nego i oni koji zbog broja igrača nisu uspeli da krenu sa nama. Hvala im što su nas trpeli, mi smo sami sebi teški, ali nećemo ih više "daviti", doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama - poručio je Filipović.

Duško Pijetlović je zahvalio navijačima u Srbiji što su ih sve vreme podržavali i naglasio da su oni osetili šta hoće i koliko mogu.

- Medalja je svaka lepa na svoj način, pogotovo što je došla zlatna, koja je jedna od najdražih - naglasio je trofejni centar.

"TI, MOJE ZLATO..."

FOTO: Instagram

PRE svečane dodele medalja zlatnim "delfinima" sa razglasa se čula pesma Milice Todorović "Ti, moje zlato"...

- Mogu samo da kažem da sam presrećna i da mi je čast što se čula moja pesma. Svaka čast i momcima, zlatnim vaterpolistima - rekla nam je kratko Milica.

Stefan Mitrović je podvukao da su se dosta emotivno ispraznili posle polufinala sa Španijom:

- Nekako još ne osećam euforiju. Nismo mogli na lepši način da se oprostimo. Igrali smo za naše najmilije, za sve ljude u Srbiji, za one koji nas znaju od dečačkih dana. Na najteži mogući način došli smo do prvog zlata, na SP u Rimu 2009, tako je bilo i sada. Hvala svima, hvala mojoj braći. Hvala dragom Bogu.

Strahinja Rašović je od početka turnira najavljivao da idu na zlato. Zato je posle finala sijao od sreće.

- U polufinalu sa Španijom smo se zaista strašno istrošili, emotivno se ispraznili. Bilo je teško dići se i vratiti se, i pobediti jake Grke. Čestitam svim srpskim olimpijcima, a pogotovo mojim saigračima. Dokazali smo koliko je veliki vaterpolo u Srbiji. Nismo kalkulisali ni pre takmičenja, ni tokom njega. Mi smo Srbija, uvek idemo na zlato, druga opcija za nas ne postoji. Jedva čekamo da se vratimo kući, da slavimo sa našim porodicama - rekao je za sajt OKS Strahinja Rašović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade