GLAVNI DOBITAK MARKEC I PANTIĆ: Vezisti Partizana odigrali odlično protiv Dunajske Strede

M. BLAŽIĆ

23. 07. 2021. u 21:25

IGRAO je Partizan fudbal u pripremnom periodu, igrao ga je protiv Proletera (4:0) na startu Superlige, a igrao ga je i to veoma dobro i protiv Dunajske Strede na startu ovosezonske evropske misije (1:0).

ГЛАВНИ ДОБИТАК МАРКЕЦ И ПАНТИЋ: Везисти Партизана одиграли одлично против Дунајске Стреде

FOTO: M. Vukadinović

Za razliku od prethodnih mečeva u kojima je spojeno i lepo i korisno, posle duela sa Slovacima je ostala mala "zagrada" vezana za nedostatak efikasnosti, koja je već posle 90 minuta mogla širom da otvori vidike ka obali Crnog mora i dvomeču sa ruskim Sočijem (pobedio Kešlu 3:0).

STOJKOVIĆ U ARABIJI

FOTO: M. Vukadinović

EVROPSKA premijera, pa odmah dan kasnije rastanak sa kapitenom. Priča o odlasku Vladimira Stojkovića u Al Feihu iz Saudijske Arabije na čijoj klupi je Vuk Rašović aktuelna je skoro mesec dana, a od juče dileme nema - iskusni golman je spakovao kofere. Posle meča sa Dunajskom Stredom je utanačio sve detalje transfera sa novim poslodavcima i već sutra bi trebalo da otputuje u Arabiju.

Partizan na revanš u Slovačku ide sa prednošću od jednog gola, a po svemu viđenom, složili bi se sa tim verovatno i svi u taboru Dunajske Strede, Jedlička je morao još neki put da ide po loptu u mrežu. Precizni hitac Lazara Markovića iz 19. minuta je naplatio dotadašnje promašaje, bilo ih je još dosta sve do 70. minuta, pa je ukupan utisak dobar, ali ne i odličan. Ono što svakako može i mora da hrabri sve u crno-belom taboru kao i pristalice kluba je činjenica da je Stanojevićev tim bio za koplje iznad Slovaka u svim segmentima igre i da bi autoritativnom partijom u revanšu morao da preskoči prvu prepreku u novom takmičenju pod kapom UEFA.

Odbrana predvođena Igorom Vujačićem i Sinišom Saničaninom nije dozvolila Dunajskoj Stredi ni da vidi golmana Vladimira Stojkovića, a kamoli da mu ozbiljnije zapreti, pa je mreža Partizana, računajući i pripremni period, ostala netaknuta i na petoj vezanoj utakmici. Saša Zdjelar i Miloš Jojić su odradili više nego korektan posao u oba pravca, a posebna priča je ofanzivni deo manevra, koji bi trebalo da predstavlja najjači adut crno-belih za pet dana u gradiću na mađarsko-slovačkoj granici.

Najviše su pokazali momci koji su uvek pod posebnom lupom pristalica kluba iz Humske i gotovo da nemaju pravo na loš dan. Partizanova deca, često osporavana i kad ima i kad nema osnova, preksinoć su u Humskoj pokazala da mogu i moraju da predstavljaju pokretačku snagu. Danilo Pantić (24) je potvrdio da ga pohvale iz pripremnog perioda neće uspavati i tokom svih 90 minuta je uz držanje fokusa pokazao da je gladan dokazivanja u svom trećem mandatu u crno-belom dresu. Jednostavnost, toliko potrebna, uz nesporno znanje, krasila je Pantićevu igru.

FOTO: M. Vukadinović

Uz to, Danilo se nije libio da povuče, preuzme odgovornost i poput noža seče zgusnuti bedem protivnika. Kao nagrada nije stigao gol zbog odličnog Jedličke, ali jeste još jedan začin više na tezu da je Pantić i te kako potreban ovoj ekipi.

HAPŠENjA

POLICIJA je pre, tokom i posle fudbalske utakmice Partizan - Dunajska Streda, uhapsila pet osoba zbog različitih krivičnih dela i prekršaja.

Nesportski deo utakmice obeležio je sukob dveju grupa navijača crno-belih na tribini "istok" tokom prvog poluvremena. Tom prilikom policija je brzo i efikasno reagovala. Razdvojene su dve grupe, sprečena je eskalacija sukoba i uspostavljen javni red i mir na stadionu. Za tri osobe trenutno se utvrđuje da li su učestvovale u sukobu na tribini. Ukoliko se indicije potvrde snimcima, odmah će biti procesuirane.

Centralna figura, i to ne samo zbog pogotka kojim je napravljena razlika bio je Lazar Marković (27). Njega je do četvrtka uveče pratila etiketa da pravi razliku u "manjim" ligaškim utakmicama, dok u jačim nikako ne može da podseti na rane crno-bele radove od pre desetak godina. Sa te strane utakmica sa Dunajskom Stredom će mnogo značiti i Markoviću i navijačima Partizana kako bi približili mogućnosti i stavove, jer je Lazar pokazao i dokazao da forma može da bude prolazna, ali klasa ne.

- Ostvarili smo dobar rezultat. Zaslužili smo da postignemo još gol ili dva, ali idemo tamo da dobijemo, i na taj način ostvarimo plasman u treće kolo - pucao je od optimizma Marković posle utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)