SPECIJALNA PRIPREMA HRANE ZA JUŽNOKOREJSKI TIM: Oštrija provera bezbednosti hrane i merenje radioaktivnog cezijuma

Tanjug

19. 07. 2021. u 15:09

JUŽNOKOREJSKI olimpijski tim spremaće hranu za svoje sportiste odvojeno i prikazivaće sastojke tokom Olimpijskih igara u Tokiju, rekao je danas portparol južnokorejskog tima.

СПЕЦИЈАЛНА ПРИПРЕМА ХРАНЕ ЗА ЈУЖНОКОРЕЈСКИ ТИМ: Оштрија провера безбедности хране и мерење радиоактивног цезијума

Foto: Printscreen/ Jutjub/Delight

Južna Koreja je povremeno iritirala Japan ovakvim odlukama, kao što je suzbijanje uvoza japanskih plodova mora, navodeći zabrinutost za sigurnost nakon cunamija u Fukušimi 2011. godine i nuklearne katastrofe.

Olimpijski komitet saopštio je da je rezervisao hotel u blizini olimpijskog sela za pripremu i dostavu obroka u boksu svojim sportistima, dodajući da je zemlja na svim Olimpijskim igrama vodila programe ishrane kako bi svojim sportistima pomogla da se osećaju kao kod kuće.

Nije retkost da države na olimpijske igre dovedu sopstvene kuvare, to su Sjedinjene Države uradile na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada su same služile hranu.

Južnokorejski tim je takođe pojačao proveru bezbednosti hrane na igrama u Tokiju kako bi izmerio nivo radioaktivnog cezijuma, a njihovi kuvari pripremaju oko 400 obroka dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)