ZASTRAŠUJUĆE POSLEDNJE SEKUNDE PREDSEDNIKA HAITIJA: Panično molio obezbeđenje - "Život mi je u opasnosti, dođi da me spasiš"

Tanjug

19. 07. 2021. u 13:46

UBIJENI predsednik Haitija Žovenel Moize je, pre nego što je na njega izvršen atentat, navodno 10 minuta očajnički pokušavao da pozove obezbeđenje u pomoć.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОСЛЕДЊЕ СЕКУНДЕ ПРЕДСЕДНИКА ХАИТИЈА: Панично молио обезбеђење - Живот ми је у опасности, дођи да ме спасиш

Foto: Jutjub/Reuters

Zastrašujući detalji iz poslednjih trenutaka života Moizea govore da članovi njegovog obezbeđenja nisu odgovorili na panične molbe predsednika, prenosi “Majami herald”.

U prvom predsednikovom pozivu, koji se dogodio u 01.34 časa posle ponoći, predsednik je navodno rekao komesaru Nacionalne policije Haitija: "Pucaju ispred kuće. Mobilište ljude!"

Kako niko nije odgovorio na njegove pozive za pomoć, Moize je tada pozvao jednog taktički obučenog službenika Nacionalne policije, rekavši mu: "Gde si? Potrebna mi je tvoja pomoć odmah! Život mi je u opasnosti. Dođi brzo! Dođi da mi spasiš život!"

Pre nego je telefonska veza prekinuta, usledio je trenutak tišine, a nakon toga se čuo zvuk rafalne paljbe.

Taj policijski službenik, koji je tražio da ostane annoniman, tada je počeo da viče na svoje kolege, pozivajući da se odmah vrate u svoje automobile i da krenu, nakon čega su se tri automobila uputila ka naselju Pelerin 5, gde se nalazila rezidencija predsednika.

Moizeve ubice su, prema rečima jednog policijskog službenika, pretresle najpre kuću, a zatim su ga upucali, nakon što su prethodno razgovarali sa nekim preko telefona kako bi identifikovali predsednika.

Žovenel Moize ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu