TRENER PARTIZANA SUMIRA UTISKE SA PRIPREMA U SLOVENIJI: Stanojević još ne zna tim, zdrava konkurencija je dobra stvar

M. BLAŽIĆ

09. 07. 2021. u 21:54

NA skali od jedan do deset obavljeni posao na pripremama u Sloveniji, po rečima stratega crno-belih Aleksandra Stanojevića, zaslužuje osmicu.

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА СУМИРА УТИСКЕ СА ПРИПРЕМА У СЛОВЕНИЈИ: Станојевић још не зна тим, здрава конкуренција је добра ствар

Foto: M.Vukadinović

Ozbiljan rad, dobre partije u kontrolnim mečevima, brzo uklapanje novajlija u sistem rada jesu zaokružili pozitivan utisak, ali sve to još nije otklonilo Stanojeviću neke dileme pred početak sezone za sedam dana, na gostovanju Proleteru u Novom Sadu.

- Kod nas se tim uvek menja, kombinujemo. Uvek imam dva igrača za jedno mesto. Najbolje se to vidi na primeru zadnjeg veznog: nekad počinju Zdjelar i Jojić, nekad Jojić i Šćekić, nekad Zdjelra i Šćekić. Zatim bočni igrači, bekovi... Novajlije su zaoštrile konkurenciju. Nemamo standardan tim, ja tako funkcionišem. Zato i kažem da je svaki igrač slobodan da ode pod uslovim da nije spreman za svakodnevne rotacije.

Partizan je tokom boravka u Sloveniji imao 29 igrača, u Beogradu će se kadar osvežiti Holenderom i Sumom.

- Pričaćemo sa mlađim, ali i sa igračima kojima bi možda bilo bolje da odu negde na kaljenje. Ovaj kadar možemo samo da povećamo. U međuvremenu, ako neko ode, reagovaćemo.

Crno-beli tinejdžeri su dodatni razlog za zadovoljstvo.

- Nezahvalno mi je da pričam o mladima, ali su se Milovanović i Bažidar dobro pokazali, da mogu ozbiljno da konkurišu za tim. I Terzić je prijatno iznenadio. Ostale ni ne računam kao mlađe. Subotić i Đorđević su nešto nagovestili, videćemo šta je najbolje za mlade štopere, da li da odu negde da igraju ili da ostanu i treniraju sa nama.

Imaće šef struke "valjka" slatke muke oko sastavaljanja startne postave, ipak, ne krije da prostora za ojačanje igračkog kadra i dalje i te kako ima.

- Generalno smo popunjeni, ali treneru uvek fali igrača. Uvek sam za zdravu konkurenciju i mislim da su nam pojačanja potrebna. Stranac koji preuzima odgovornost. To znaju i ljudi iz kluba. Mi smo se pokrili na svim pozicijama, ali imate i situaciju kod konkurenta da stranac menja stranca. Mada, možda i mi imamo situaciju da nam Lazara Markovića zamenjuje reprezentativac Mađarske ili će umesto Filipa Holendera igrati Markec - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri