VASIĆ DANIMA NEMA TEMPERATURU: Stojić - "Miloš bi u četvrtak trebalo da bude testiran!

S. K.

08. 07. 2021. u 08:05

VESLAČI su od subote uveče u strogom karantinu. Miloš Vasić, kojem je po dolasku u Japan konstatovano da ima virus koronu, nalazi se u hotelu predviđenom za pozitivne sportiste i trebalo bi u četvrtak da bude testiran.

ВАСИЋ ДАНИМА НЕМА ТЕМПЕРАТУРУ: Стојић - Милош би у четвртак требало да буде тестиран!

Foto VSS/A. Nišević

Ostali članovi delegacije, selektor Nikola Stojić, skifistkinja Jovana Arsić i Vasićev partner iz dvojca Martin Mačković, danima ne mogu da izađu iz svojih soba, a hrana im se dostavlja ispred vrata. U sredu je trebalo da dobiju ergometre kako bi trenirali "na suvom", ali uprava hotela to nije dozvolila.

- Sada se borimo da nam dozvole da unesemo ergometre u sobe. Iz naše ambasade su dopremili rekvizite, ali Japanci nisu ispoštovali raniji dogovor. Ponovo će morati da se angažuju ljudi iz Ambasade, Olimpijski komitet Srbije i ostale institucije kako bi uprava hotela dozvolila da se Jovani i Martinu unesu ergometri. Nadam se da će to biti već u četvrtak - kaže selektor Stojić, za "Novosti".

Ono što ohrabruje je to što se Miloš Vasić oseća dobro.

- On već dva dana nema temperaturu. Trebalo bi u četvrtak da bude testiran i ako bude negativan ubrzo mu sledi i drugi test. Za razliku od njega, nas svakog dana testiraju.

Stojić ističe da se Arsićeva i Mačković snalaze najbolje kako mogu u četiri zida:

- Normalno da nije lako. Treniraju onoliko koliko im uslovi dozvoljavaju, trude se da ostanu u formi.

Inače, ni selektor ni Savez ne bave se spekulacijama, već očekuju da i Vasić bude spreman za Igre. Inače, veslačka takmičenja počinju 23. jula (skif) i 24. jula (dvojac bez kormilara).

VANREDNO STANjE ZA VREME OI?

JAPANSKA vlada planira, kako pišu domaći mediji, da uvede vanredno stanje u Tokiju za vreme Olimpijskih igara, kako bi sprečila širenje virusa korona, koje bi trajalo do 22. avgusta. To bi bilo četvrto vanredno stanje u Japanu otkako je počela pandemija.

Inače, Japanci su već zabranili dolazak navijača iz inostranstva, a kako tvrde izvori agencije Rojters, organizatori OI razmišljaju da ne dozvole ni domaćoj publici prisustvo na takmičenjima, iako je odlučeno da ih na tribinama bude do 50 odsto kapaciteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)