NEKA DA 10 GOLOVA: Aleksandar Stanojević prezadovoljan dolaskom Rikarda Gomeša

M. BLAŽIĆ

30. 06. 2021. u 19:12

VELIKI teret sa leđa pao je svima u Partizanu kada su u utorak, u prepodnevnim časovima, videli Rikarda Gomeša (29) nasmejanog sa crno-belim dresom u rukama u društvu Miloša Vazure i Ivice Ilieva.

НЕКА ДА 10 ГОЛОВА: Александар Станојевић презадовољан доласком Рикарда Гомеша

FOTO: FK Partizan

A, već nešto iza ponoći narednog dana dobro poznato lice se pojavilo u hotelu "Primus" u Ptuju, bazi fudbalera Aleksandra Stanojevića. Strateg "valjka" je, praktično, od prvog dana povratka u Humsku kuburio sa klasičnim napadačima i sada, konačno, može da kuje planove za izazove koji slede.

Ne krije Stanojević koliko je realizacija ovog posla značajna i veruje da će drugi mandat internacionalca sa Zelenortskih Ostrva biti podjednako uspešan kao i prvi.

- Naravno, vrlo sam zadovoljan, želeli smo da ga angažujemo i najznačajnija stvar u celoj priči je da je on želeo da dođe u Partizan. Pouzdano to znamo, imao je mnogo dobrih ponuda, finansijski boljih nego što je to naš klub mogao da mu pruži. Samo da bi došao da igra kod nas, jer ima emociju prema Partizanu. Lepo mu je bilo ovde. Sa te strane sam zadovoljan, došao je neko ko je već bio ovde. Doveli smo proverenog igrača - počeo je priču, o, veruju svi u Partizanu, kapitalnom pojačanju.

Od dolaska u Partizan septembra prošle godine, Stanojević je često apostrofirao da su mu u timu potrebni igrači koji znaju šta je klub i osećaju težinu dresa. Sada je dobio stranca po tom "kalupu".

- Tako je, to je važno. Hteli smo Engoja, on nema pojma gde je Srbija, a kamoli da oseća klub. Dakle, ne vodimo se samo time, ali kad idete u tom pravcu da sklopite i jedno i drugo, još bolje. Bio nam je potreban pokretljiv napadač, koji ima visinu u defanzivnom i ofanzivnom prekidu. Njegova najveća osobina je da je golgeter. Nema opterećenje od nas, neka da i deset golova.

Zanimljivo je da je Rikardo već bio blizu saradnje sa Stanojevićem.

- Dok sam bio trener Kacije, pratili smo ga i skautirali, pa smo onda saznali da je u pregovorima s Partizanom. Ja sam u dogovoru s Ilievim, kada sam čuo da je blizu Partizana, odustao od njega. Ima toliko igrača i u Evropi i svetu, i sad baš da uzmem igrača koji je u pregovorima s Partizanom. Nije baš profesionalno.

Gomeš je zbog Partizana odbio značajno unosnije ponude.

- Lično mi je Iliev rekao, jer je imao ponudu u ruci. Ponuda je bila više nego dupla na godišnjem nivou, možda i troduplo u odnosu na Partizan. Iliev je taj ugovor video, imao ga je u ruci. Nije profesionalno da kažem koji je klub u pitanju, ali to je činjenica - završio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)