ZAŠTO SE NOVAK I OSTALI IGRAČI KLIZAJU NA VIMBLDONU? "Samo igrajte, trava će biti sve bezbednija", poručuju organizatori (VIDEO)

Novosti online

30. 06. 2021. u 18:09

NOVAK ĐOKOVIĆ je rezultatski bez problema prošao u treće kolo Vimbldona, ali je nekoliko puta tokom meča protiv Kevina Andersona zabrinuo navijače opasnim klizanjem. Manje sreće od srpskog tenisera imao je Adrijan Manarino koji je pri rezultatu 2:2 u setovima morao d preda meč Rodžeru Federeru nakon stravične povrede kolena.

ЗАШТО СЕ НОВАК И ОСТАЛИ ИГРАЧИ КЛИЗАЈУ НА ВИМБЛДОНУ? Само играјте, трава ће бити све безбеднија, поручују организатори (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Problme je imao i ozloglašeni Nik Kirjos kome je nezgoda samo poslužila kao alibi za uobičajeno kritikovanje svega i svačega. Mada, mora se priznati da je i njegov pad izgledao pomalo zastrašujuće.

Konačno su se oglasili i organizatori, koji uveravaju da nema razloga za brigu, sa čim se svakako neće složiti nesrećni Manarino.

- Priprema travnatih terena je bila ista i rađena je po posebnim standardima kao proteklih godina. Svaki teren je proveravan od strane supervizora, sudijske kancelarije i tima radnika koji održavaju terene, svi su bili zadovoljni uslovima i dali su dozvolu za igranje. Vremenski uslovi u prva dva dana su bili najvlažniji koje smo imali u skoro deset godina, što je zahtevalo da krov na Centralnom terenu i Terenu 1 bude zatvoren u dužem periodu - objavili su organizatori Vimbldona.

Dodali su da će vremenom trava biti adekvatnija za igru, a jedna od onih koja se namučila sa podlogom je i Serena Vilijams koja je već bila povređena pa je pad dodatno doveo do predaje meča.

- Ovo je vreme kada je trava najzelenija, što rezultira dodatnom vlažnošću na nečem što smatramo prirodnom podlogom. Svakim novim mečom koji se odigra teren će postati sigurniji - dodaje se.

"Tim radnika i Institut za istraživanje travnatih terena proveravaju čvrstinu terena svakog jutra kako bi tereni imali pravi nivo vlage i kako bi se igralo u kontinuitetu. Iskusili smo do sada skoro sve kombinacije vremenskih uslova. Timovi primenjuju poslednju tehnologiju, pripremeju se za sve vremenske promene i reaguju na dnevnoj bazi u skladu sa uslovima. Nastavićemo da pratimo ova očitavanja i prilagođavamo plan o zaštiti trave na odgovarajući način", zaključili su Britanci.

Teniseri se sve više ljute zbog proklizavanja, Novak Đoković vidno je bio nervozan nakon jednog od mnogih padova, pogotovo jer nije potrebno da igrač napravi neki nagli pokret, već samo da malo brže potrči i već je na travi!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!