VAR UZ KRAĆU LIGU: Filipović umesto Karadžića u Sudijskoj komisiji

N. I.

15. 06. 2021. u 22:00

PROMENE sistema takmičenja, uvođenje VAR tehnologije i smene u Sudijskoj komisiji, biće neke od glavnih tema sutrašnjeg sastanka Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

ВАР УЗ КРАЋУ ЛИГУ: Филиповић уместо Караџића у Судијској комисији

VAR soba u Pazovi Foto FSS

Dve stvari su gotovo izvesne. Prvo, Superliga Srbije koja počinje već 17. jula će umesto dosadašnjih 20, od sezone 2021/2022. brojaće 16 timova i najverovatnije će doprineti boljem kvalitetu takmičenja, pošto se na kraju igraju plej-of i plej-aut.

Već na sutrašnjem sastanku Odbora za hitna pitanja pričaće se i o budućem dodatnom smanjenju elitnog ranga na 14, pa na 12 klubova za najkasnije dve godine. Zvanično će se odobriti i VAR tehnologija, koja kreće sa primenom od predstojeće sezone, a ona bi trebalo bar donekle da zaštiti "manje" klubove i donese poštenije odluke.

Treća, a ne manje bitna tačka dnevnog reda biće novi sastav Sudijske komisije FSS i prilično je neverovatno da "ispod radara" prolazi nezvanična informacija da će umesto dosadašnjeg predsednika Milana Karadžića, njegovo mesto da zauzme nekadašnji arbitar Dejan Filipović, a da će su tu naći neki kadrovi iz prošlog milenijuma, poput Dušana Mrakića i sličnih.

Nejasno je da li je iko pitao za mišljenje većinu klubova Superlige o najavljenim kadrovskim rešenjima, jer će ona sigurno izazvati polemike, ukoliko se ozvaniče, pošto su bar dvojica ljudi prilično klubaški opredeljena, pa se čak i ne trude da to prikriju.

VAR soba u Pazovi Foto FSS

 

MAŽIĆ SAVETNIK?

POSTOJI i ideja da jedan od najboljih srpskih sudija svih vremena Milorad Mažić dobije ulogu savetnika u Sudijskoj komisiji FSS. Za ovu odluku još ne postoji zvanična potvrda, ali spekuliše se da Mažić ne bi bio stalno, već povremeno angažovan na ovim poslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri