ARGENTINCI POTVRDILI UČEŠĆE NA KOPA AMERIKA: Situacija u Brazilu je gora od one koja vlada kod nas

Tanjug

07. 06. 2021. u 11:17

REPREZENTACIJA Argentine definitivno će učestvovati na predstojećem Kopa Amerika koji u Brazilu startuje 13. juna, saopštio je Fudbalski savez ove zemlje.

АРГЕНТИНЦИ ПОТВРДИЛИ УЧЕШЋЕ НА КОПА АМЕРИКА: Ситуација у Бразилу је гора од оне која влада код нас

FOTO: AP

Do početka Prvenstva Južne Amerike ostalo je još samo sedam dana, a organizaciju ovog takmičenja prate brojne kontroverze.

Počevši od izmeštanja domaćinstva iz Kolumbije i Argentine u Brazil samo dve nedelje pre početka, usled masovnih demonstracija u Kolumbiji i loše epidemiološke situacije u Argenitini, do glasina koje kruže da kapiteni pojedinih selekcija zagovaraju bojkot Kopa Amerika, zbog straha od zaraze virusom korona.

Fudbalski asovi poput Kazemira, Luisa Suareza, Huna Kvardada otvoreno su protiv održavanja Kopa Amerika, a iako je Fudbalski savez Argentine potvrdio učešće, selektor „gaučosa“ Lionel Skaloni izrazio je svoju zabrinutost zbog epidemiološke situacije u Brazilu.

"Situacija u Brazilu je podjednako loša, ako ne i gora od one koja vlada kod nas u Artgentini“, rekao je Skaloni, a prenosi španska Marka.

"Sa te tačke gledišta, teško je složiti sa ovakvom odlukom, ali moramo da idemo dalje. Učestvovaćemo na ovom šampionatu, iako je mnogo nepoznanica“, zaključio je Skaloni.

U saopštenju Fudbalskog saveza Argentine se navodi da su učinjeni veliki napori kako bi se obezbedila potpuna medicinska zaštita svih članova nacionalnog tima i da će se zajedničkim snagama prebroditi sve nedaće koje su pođednako pogodile čitav južanoamerički kontinent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)