BEZ RONALDA I KEJNA: UEFA izabrala najbolju postavu na Evropskom prvenstvu

N.L.

13. 07. 2021. u 18:05

UEFA je izabrala idealni tim Evropskog prvenstva u kome su petorica Italijana, tri Engleza i po jedan fudbaler iz Belgije, Danske i Španije.

БЕЗ РОНАЛДА И КЕЈНА: УЕФА изабрала најбољу поставу на Европском првенству

FOTO: AP/Tanjug

Najbolja jedanaestorica na nedavno završenom šampionatu su: Đanluiđi Donaruma(Italija), Kajl Voker (Engleska), Leonardo Bonuči (Italija), Hari Megvajer (Engleska), Leonardo Spinacola (Italija), Pedri (Španija), Žoržinjo (Italija), Pjer Hojberg (Danska), Federiko Kjeza (Italija), Romelu Lukaku (Belgija) i Rahim Sterling (Engleska).

Za ovu postavu odlučila se stručna komisija UEFA koju čini 16 bivših igrača i trenera. Upečatljivo je da se u ovoj postavi nisu našla imena najboljih strelaca prvenstva sa po pet pogodaka, Portugalca Kristijana Ronalda i Čeha Patrika Šika, nije bilo mesta ni za prvog golgetera "Gordog Albiona" - Harija Kejna (četiri). Možda je malo iznenađenje izbor Rahima Sterlinga u špicu, koji nije briljirao u završnici turnira.

Kao što je poznato, za najboljeg fudbalera šamionata proglašen je fenomenalni golman "azura" Đanluiđi Donaruma, kome je to priznanje dodeljeno odmah nakon završetka finalnog meča. Takođe, mesto u prvom timu našlo se i za vezistu Španca, Pedrija (18), najboljeg mladog igrača EVRA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a