ITALIJANI PIŠU BAJKU: Tri sigurne pobede azura za plasman u nokaut fazu EURO 2020

M. B.

21. 06. 2021. u 19:21

ITALIJANSKA bajka traje. Glavni naslov "Gazete" u danu posle minimalne pobede "azura" nad Velsom (1:0) i overenog prvog mesta u grupi A dovoljno slikovito pokazuje kako izgleda selekcija koju predvodi Roberto Mančini na ovom prvenstvu.

ИТАЛИЈАНИ ПИШУ БАЈКУ: Три сигурне победе азура за пласман у нокаут фазу ЕУРО 2020

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija koja je fudbalski svet navikla na provlačenja i mučenja na brojnim kontinentalnim i planetarnim turnirima u prethodnih nekoliko decenija, sada deluje kao paklena mašina koja ne zna za kalkulacije i smanjivanje gasa.

Odmorio je selektor Italijana u nedelju dobar deo svojih aduta koji su samleli Turke i Švajcarce, ali se to osetilo samo na manje ubedljivom trijumfu, ne i na ukupnom utisku. Tri utakmice, tri pobede i gol-razlika 7:0 nešto je što svakom Italijanu daje za pravo da razmišlja o najvišim dometima na šampionatu, iako će Imobile i društvo prvi put u eliminacionoj fazi otići sa domaćeg terena, jer ih meč osmine finala očekuje na "Vembliju".

- Sjajno je videti da sve funkcioniše dobro i sa osam promenjenih igrača u startnoj postavi. Mogli smo da postignemo još neki gol, a u odbrani smo delovali odlično, baš čvrsto. Bolje je kada imamo širok izbor, pa neko od mlađih igrača možda dobije manju minutažu nego da uopšte nemamo mogućnost da menjamo - istakao je Mančini posle meča sa Velšanima.

Svesni su svi u taboru Italijana da sada počinje potpuno drugačiji turnir i da sve dosada viđeno ne mora da predstavlja nikakvu smernicu za eliminacione borbe, ali zastrašujuća statistika je nešto što će svakom rivalu "azura" predstavljati dodatni teret. Italijani sa Mančinijem na klupi ne znaju za poraz u poslednjih 30 utakmica, a pritom su uspeli da vežu 11 trijumfa.

Možda "azuri" i nisu bili u najužem krugu favorita za osvajanje šampionata, ali posle partija koje pružaju u poslednjih godinu dana sigurno je da malo koja reprezentacija na Starom kontinentu želi da im se ukrste putevi u eliminacionoj fazi takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Aleksandar Mitrović ide na Evropsko prvenstvo!