TUČA, HAOS I STOP ZA FERGIJA: Remi Engleske i Škotske na "Vembliju" u senci nemilih scena

N.I.

19. 06. 2021. u 21:13

FUDBALERI Engleske i Škotske odigrali su juče sjajnu utakmicu, ali bez golova u 2. kolu Prvenstva Evrope.

ТУЧА, ХАОС И СТОП ЗА ФЕРГИЈА: Реми Енглеске и Шкотске на Вемблију у сенци немилих сцена

FOTO: AP

Ipak, nekoliko događaja pre velikog ostrvskog duela obeležilo je meč i praktično su bili posebna uvertira pred takozvani "derbi Britanije". Jedan od onih koji će po sitnijoj neprijatnosti pamtiti dolazak na stadion "Vembli" je legendarni škotski stručnjak, višegodišnji menadžer Mančester junajteda i živa fudbalska trenerska legenda Aleks Ferguson.

Ser Aleks je četiri sata pre meča odlučio da dođe na stadion, ali i pored ulaznice za VIP ložu jednog od najmodernijih stadiona na svetu, njegovom vozaču i njemu nije bilo dozvoljeno da vozilo parkiraju na VIP parkingu, već na dosta udaljenijem mestu.

FOTO: AP

Sportski mediji u Škotskoj ovo su označili kao posebnu vrstu provokacije, ali i nepoštovanje Aleksa Fergusona koji je 1999. godine od britaske kraljice Elizabete dobio titulu ser. Na sve ovo, navodi se da je posebna doza nepoštovanja pokazana prema čoveku koji ima 79 godina i koji je na vrlo poseban način, dok je sedeo na klupi Mančester junajteda, zadužio engleski klupski fudbal.

Inače, London je pre dva dana bio pod pravim pljuskom kišnih kapi, ali i prilično nedoličnog ponašanja domaćih i škotskih navijača. Nekoliko hiljada navijača pod dejstvom alkohola pravilo je velike probleme u centru grada i oko "Vemblija", pa je u svet poslata uobičajeno loša slika o ostrvskim navijačima koji su, izgleda, jedva čekali da prođe virus korona, pa da se ponovo pokažu u najgorem mogućem izdanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024