SVI SU MISLILI DA SMO BRAT I SESTRA: Zvezda zabavne muzike Radmila Karaklajić, za "Novosti", emotivno o Đorđu Marjanoviću

M. Ćunković

21. 05. 2021. u 14:00

ZA voljenim Đorđem Marjanovićem tuguje i Radmila Karaklajić, još jedna zvezda domaće zabavne muzike koja je stekla veliku popularnost i u Sovjetskom Savezu.

СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА СМО БРАТ И СЕСТРА: Звезда забавне музике Радмила Караклајић, за Новости,  емотивно о Ђорђу Марјановићу

Foto I. Marinković

Radmila, međutim, kako kaže, ne želi da Marjanovića ispratimo samo s tugom.

- On je proživeo divan život, ispunjen, i bio je srećan čovek - ističe, za "Novosti", Karaklajićeva.

- Imao je sve najbolje u karijeri i u porodičnom životu. I dalje je tu, sa mnom, kao da nije preminuo. Čovek živi dok je ljudima u sećanju. Htela bih, kad god se setimo njega, da to bude sa nežnošću, ljubavlju i osmehom, jer bi i on to voleo.

Foto A. Stanković

Njih dvoje se poznaju, kako nam Radmila kaže, od Opatijskog festivala 1963, kad su duetski pevali njegovu numeru "Nemoj sada da me ostavljaš".

- U to vreme smo bili dosta slični, sa tim našim podočnjacima i izrazima lica, pa su nas proglašavali bratom i sestrom - objašnjava nam.

- On mi nije krvni brat, ali jeste više od toga, duhovni brat. Nismo se često viđali, nismo imali vremena, ali smo bili u kontaktu, i znali smo šta se dešava. Kad smo razgovarali, to je bila velika bliskost. Ja sam shvatala njega, kao i on mene, verovatno bliže nego neke druge ljude.

KOMEMORACIJA I SAHRANA

U SKUPŠTINI Grada Beograda danas će, s početkom u 11 časova, biti održana komemoracija povodom smrti najveće zvezde jugoslovenske zabavne muzike Đorđa Marjanovića. Nakon komemorativnog skupa, biće održana i sahrana na Novom groblju u Beogradu. Porodica će primati saučešća u kapeli od 13.30, opelo počinje u 14 časova, a poslednji ispraćaj do Marjanovićeve večne kuće u Aleji zaslužnih građana je u 14.30.

Interesantno - iako je SSSR jedna od prvih asocijacija na oboje, za taj prostor ih ne vezuju zajedničke uspomene:

Foto A. Stanković

- Nikad nismo nastupali na istom koncertu u Sovjetskom Savezu. Ja sam imala svoje, on svoje. Na primer, početkom osamdesetih u Sankt Peterburgu, držali smo koncerte u istoj hali, jedno za drugim. On je, međutim, morao da žuri - išli su avionom u Taškent, šest sati leta. Na tim turnejama nismo mnogo zarađivali, ali smo odsedali u najboljim hotelima, vozili se najboljim kolima i autobusima... Što je najvažnije - imali smo ljubav ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)