URAGAN NA BINI "EVROSONGA": Pljušte pohvale srpskim predstavnicama "Harikejn" posle prve probe u Roterdamu

M. Ć.

12. 05. 2021. u 09:53

SRPSKE predstavnice na 65. "Evrosongu", članice grupe "Harikejn", održale su u ponedeljak po podne prvu probu i prvu konferenciju za novinare u roterdamskoj areni "Ahoj", pred nastup na drugoj polufinalnoj večeri, 20. maja, kada će pod rednim brojem devet, na našem jeziku, izvesti numeru "Loko loko" i pokušati da prođu u finale, koje je zakazano za 22. maj.

УРАГАН НА БИНИ ЕВРОСОНГА: Пљуште похвале српским представницама Харикејн после прве пробе у Ротердаму

Foto Srđan Mladenović

Popularne "uraganke" dobro su odradile probu i oduševile prisutne. One su na sebi imale slične kostime u crnoj boji, sa šljokicama. Ksenija Knežević i Sanja Vučić su se odlučile za kraće varijante, Ivana Nikolić je nosila kombinezon. Sve su obule visoke potpetice, ali to ih nije omelo da igraju za vreme probe i izvode dobro uvežbanu koreografiju, koju je osmislio Milan Gromilić. Na najpopularnijem kritičkom sajtu kada je u pitanju "Evrosong", Wiwibloggs.com, naše predstavnice su pohvalno ocenjene:

- Njihova povezanost, skladnost i estetika su sada izraženije nego ikada - ističu na sajtu. - Obučene u crne kostime od čipke, "Harikejn" odlično izvode dosta zahtevnu koreografiju.

Scena je jednostavna, ali čista i efektna, i dobar je kontrast u odnosu na njih.

Foto Srđan Mladenović

Tu je, ipak, i jedna zamerka - prateći vokali su preglasni toliko da bi prosečni gledalac mogao da ih optuži za "sinhronizaciju usana" (tehnički izraz za usklađivanje pokreta usana osobe koja govori ili peva sa pevanim ili govornim vokalom). Možda je to kompliment, ali ne odaje najbolji utisak za one koji pesmu ocenjuju na osnovu kvaliteta produkcije i jasnoće glasa.

Ksenija, Sanja i Ivana su zadovoljne kako je prošla prva proba.

- Upoznale smo se sa binom i sa arenom u kojoj će biti "Evrosong", tako da je sad već lakše kada znamo kako to izgleda - ističu devojke.

Prvi "radni" dan u Roterdamu, "uraganke" su zatvorile konferencijom za novinare, na kojoj su ih podsetili na nekadašnje evrovizijske hitove, a Sanja je preuzela ulogu voditelja događaja. Inače, u Roterdamu klasičnog karantina nema, ali su, kako se ističe, sve mere zaštite od kovida 19 na snazi. Učesnici nemaju u programu uobičajene izlete, niti obilazak grada. Svako je sam u sobi, gde se i obeduje, umesto u restoranu hotela. Svi se testiraju na svakih 48 sati, uz, naravno, neophodno nošenje maske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri