NAJGLAMUROZNIJE VENČANJE NA SVETU: Pogledajte porodične fotografije sa venčanja Grejs Keli i princa Renijea (FOTO)

Novosti online

25. 04. 2021. u 11:02

PROŠLO je 65 godina od kada se miljenica Holivuda Grejs Keli udala za princa Renijea, a čije je venčanje u svetskim medijima okarakterisano kao "trenutak bajkovite istorije".

НАЈГЛАМУРОЗНИЈЕ ВЕНЧАЊЕ НА СВЕТУ: Погледајте породичне фотографије са венчања Грејс Кели и принца Ренијеа (ФОТО)

Foto: Arhiva palate

Građansko venčanje je održano 18, a crkveno 19. aprila, 1956. Prvo venčanje se održalo u palati i prisustvovali su samo članovi porodice i najbliži prijatelji. Par se, posle ceremonije, na kratko pojavio na balkonu i mahao okupljenim posetiocima, a osim toga održan je i prijem za oko tri hiljade stanovnika Monaka, kako bi svako dobio priliku da se rukuje sa novom princezom.

Raskošnoj svadbi i crkvenom venčanju prisustvovalo je oko šest stotina gostiju, a među njima i brojne ličnosti iz javnog. Renije i Grejs su se, posle zavetovanja na večnu ljubav, provozali ulicama Monte Karla, kako bi pozdravili oduševljenu masu ljudi koja se tog dana okupila na ulicama ovog gradića na Azurnoj obali.

Veličanstvena šestospratna svadbena torta presečena je prinčevim mačem, a slika nasmejanih supružnika obišla je svet. Par je dobio troje dece — Karolinu, Alberta i Stefani. 

13. septembra 1982, vraćajući se u Monako iz Francuske zajedno sa kćerkom Stefani, Kelijeva je doživela moždani udar i izgubila kontrolu nad volanom. Preminula je dan kasnije, a sahranjena je 18. septembra.

Fotografije sa venčanja porodica u palati, a kako je večanje izgledalo pogledajte u priloženoj galeriji:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)