OTPEVALA JE KULTNE HITOVE, PA NESTALA: Ovako danas izgleda prva pevačica benda Zana (FOTO)

Novosti online

22. 04. 2021. u 07:50

GRUPA "Zana" je svojevremeno bila jedna od najpopularnijih grupa u čitavom regionu, a stub ovog sastava, te žena koja joj je donela neverovatnu slavu bila je Zana Nimani. NJoj se klanjala cela bivša Jugoslavija, divili su se njenom moćnom glasu, harizmi i nesvakidašnjoj lepoti.

ОТПЕВАЛА ЈЕ КУЛТНЕ ХИТОВЕ, ПА НЕСТАЛА: Овако данас изгледа прва певачица бенда Зана (ФОТО)

Foto: Printskrin

Na putu ka popularnosti "Zani" je svakako pomogla i Marina Tucaković, neumorno pišući tekstove za njih, a stvorila je i hit "Dodirni mi kolena" koji je ovu grupu i učinio prepoznatljivom širom cele bivše Jugoslavije.

Uprkos tome što su žarili i palili nekadašnjom Jugom, "Zana "1985. godine rešava da napusti grupu koja je po njoj i dobila ime, te započinje uspešnu solo karijeru. Samo godinu dana kasnije objavila je i album "Noćas pevam samo tebi".

Sve je ukazivalo na to da će u godinama koje će doći ostati stub pop kulture i domaćeg šoubiznisa, no Zana je ipak rešila da se povuče iz javnosti i započne sasvim novi život, daleko od svetla reflektora.

Ona se udala za Đorđa Šiškina, 1991. rodila ćerku Teu, a nekoliko meseci kasnije svi zajedno napustili su Srbiju i krenuli put Kanade, u potrazi za životom daleko od tadašnjih političkih previranja.

 

Vikend

Posted by Zana Nimani on Saturday, July 4, 2015

Zahvaljujući svojoj umešnosti, ali i diplomi Pravnog fakulteta, pevačica se odlično snašla u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji i zaposlila se u firmi koja se bavi finansijama i menadžmentom. Danas Zana Nimani ima 59 godina, uspešna je poslovna žena, i ne planira da se vrati u Srbiju, čak je ni posećuje, a zapeva tek ponekad, za svoju dušu.

Zanimljivo je da je ćerka Tea od majke nasledila talenat za muziku, te je i učestvovala u nekoliko američkih mjuzikla, ali je ipak rešila da odustane od toga i posveti se studijama na jednom od prestižnih koledža u Kanadi.

Evo kako onda danas izgleda:

 

Zana Nimani, prva pevačica popularne grupe "Zana" živi u Kanadi i zapeva samo za svoju dušu. Ovako izgleda danas.

Posted by Prvi Radio Užice on Wednesday, October 28, 2015

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)