POSEBNE MERE ZA FESTIVALE: "Lavfest" i "Egzit" predložili plan za muzičko otvaranje Srbije narednih meseci

G. Ćirović

19. 04. 2021. u 10:33

POSLE više od godinu dana života bez muzičkih događaja i festivala, konačno stižu pozitivne vesti.

ПОСЕБНЕ МЕРЕ ЗА ФЕСТИВАЛЕ: Лавфест и Егзит предложили план за музичко отварање Србије наредних месеци

Foto: Lavfest

Ugledajući se na primere i praksu iz evropskih zemalja poput Španije, Velike Britanije i Nemačke, vrnjački "Lavfest" i novosadski "Egzit" pokrenuli su inicijativu pod nazivom Safe events Serbia kojom su definisana četiri potencijalna scenarija za normalizaciju života i vraćanje muzičkim događajima u našoj zemlji.

Inicijativa je pokrenuta sa ciljem kreiranja posebnog i proverenog paketa mera, kako bi se u Srbiji uskoro mogli organizovati događaji većeg formata. Osim festivala "Lavfest" i "Egzit", inicijativu su podržali i kragujevački "Arsenal fest", beogradski "Bir fest", Udruženje promotera i tiketing agencija Srbije, kao i pokret "Spasimo muziku". Na sastanku sa predstavnicima Grada Beograda usvojena je odluka da se protokol Inicijative podnese Vladi Srbije, i uz mere propisane od Zavoda za javno zdravlje, usvoji kao osnovni dokument za postupno vraćanje normalnom životu u celoj Srbiji.

- Zadovoljni smo što je naša inicijativa poslata Vladi Srbije - rekla je Zlatana Pavlović, direktorka vrnjačkog "Lavfesta". - Ponudili smo četiri potencijalna scenarija u okviru kojih je moguće vraćanje ivent industrije na nivo od pre pojave virusa, kao i normalizacija života u našoj zemlji. Na Vladi je da odluči da li će ih dopustiti i uz koje mere.

Organizator "Egzita" Dušan Kovačević ističe da su Srbija i Velika Britanija lideri u vakcinaciji, i da za "otvaranje" treba uzeti upravo britanski primer.

- Velika Britanija će od sredine maja dozvoliti događaje do 10.000 ljudi, a od 21. juna ukinuti sve restrikcije - naglašava Kovačević. - Neophodno je mladima dati viziju normalnog života i poslati poruku nade. Time ćemo ih pozvati da nose maske, da se vakcinišu i poštuju mere opreza. To je najbrži način da prevaziđemo ovu krizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega