PARALIZA, SRČANI UDAR I RAK PLUĆA: LJubavna priča glumačkog para sa najtužnijim krajem, sin im ostao siroče u 13. godini! (FOTO+VIDEO)

Novosti online

01. 03. 2021. u 19:11

AMERIČKI glumac, režiser i scenarista Kristofer Riv koji je ostao upamćen po ulozi Supermena, preminuo je 2004. godine od srčanog udara.

ПАРАЛИЗА, СРЧАНИ УДАР И РАК ПЛУЋА: Љубавна прича глумачког пара са најтужнијим крајем, син им остао сироче у 13. години! (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prethodno je godinama bio paralizovan usled povrede kičme nakon pada sa konja u takmičenju u jahanju 1995. Dve godine nakon njegove smrti, preminula je i njegova žena, glumica Dejna Riv.

Kristofer, koji se proslaviio ulogom Supermena, primetio je svoju koleginicu na sceni kada je imala 26 godina, a on 35.

- Bila sam deo kasnonoćnog kabareta gde su glumci nastupali. Pevala sam “The Music That Makes Me Dance”, a kad sam sišla s pozornice, prijateljica koja je sedela pored Kristofera mi je rekla ”Sada znam definiciju munje” - ispričala je Dejna.

Foto: EPA

Iako se glumac zaljubio u nju na prvi pogled, malo je vremena trebalo da je osvoji i šarmira. Potrajalo je dok par nije izgovorio sudbonosno da, a Dejna je bila ta koja je veoma želela da razmene bračne zavete. Kristofer nije verovao u brak. Porodice su im bile sušta suprotnost! Njegovi roditelji su se razveli, a zatim ponovo venčali, nakon čega su dobili još dece. Sa druge strane, Dejnini roditelji su bili u braku 45 godina.

- Rekla mu je da je najbolje da raskinu. On je dobio i molio je da mu dozvoli da ide na terapiju kako bi se rešio svog straha od braka - ispričao je Kristofer Anderson koji je o ovom paru napisao knjigu "Negde u raju".

Foto: EPA

Ubrzo je Dejna zatrudnela i nakon srećnih vesti da će postati roditelji, par je svoju četvorogodišnju vezu krunisao brakom 1992. godine. Sina Vilijama su dobili u junu iste godine. Međutim, samo tri godine kasnije, par se suočio sa velikom tragedijom.

Glumac je bio veliki ljubitelj jahanja. Ljubav prema konjima rodila se 80-ih kada je za potrebe filma o Ani Karenjini morao da savlada jahanje. Međutim, počeo je u slobodno vreme sa jahanjem, pa je učestovao i na takmičenjima.

Takmičenje u Virdžiniji 27. maja 1995. bilo je kobno za glumca. Njegov konj Buk naglo je stao pred jednom od prepreka i zbacio ga sa sedla, a on je udario glavom o tlo. Kaciga je sprečila povredu mozga, ali je pukla kičmena moždina. Lekari su sa metalnom šipkom od titana povezali glumčevu lobanju sa ostatkom tela i glumac je ostao paralizovan od vrata naniže, a bez aparata nije mogao da diše. Ostao je u invalidskim kolicima. Kada se probudio iz nesvesti nakon stravične nesreće, nije želeo da nastavi dalje sa životom.

Foto: Printskrin

- Pomislio sam da možda moj život nije vredan tuđe muke. Možda bi trebalo da napustim ovaj svet. Ali onda mi je Dejna rekla “Ti si još uvek ti i ja te volim” - ispričao je glumac 1995. godine.

Bilo mu je teško jer je on bio tip čoveka koji je znao renije da ustane ujutro i spontano odluči da leti avionom ili igra tenis. Ali posle nesreće, više ništa nije mogao osetiti, a ni pomerati se. Anderson je takođe u knjizi o Dejni i Krostoferu otkrio da i je glumica uspela da nagovori svog voljenog da nastavi sa životom, predloživši mu jedan dogovor.

- Izdrži barem dve godine i ako se i nakon toga budeš osećao ovako, razmotrićemo opet tvoju želju - obećala mu je.

Foto: EPA

Par je našao novu svrhu u humanitarnom radu i javnom isticanju imena svih osoba koje se suočavaju s invaliditetom. Skupljali su donacije za pronalazak leka za paralizu i Kristofer je jednom rekao da je naučio još više da ceni trenutke sa svojom suprugom, ali i sinom. Glumac je preminuo 10. novembra 2004. od srčanog udara u 53. godini.

Dve godine kasnije, 6. marta 2006. Dejna je umrla od raka pluća nekoliko dana pre 45. rođendana. Tako je njihov sin Vilijam u 13. godini ostao siroče.

Danas 28-godišnjak, sin pokojnog glumačkog para krenuo je njihovim stopama. Glumio je u nekoliko serija i filmova, ali nije ostvario neku zapaženu ulogu. Radi kao reporter za američku televiziju ABC.

Foto: Printskrin

Ima polubrata, filmskog producenta Metjua (41) i polusestru Aleksandru (37), koje je njegov pokojni otac dobio s bivšom partnerkom Gae Ekston.

Nakon smrti roditelja, Vilijam je nastavio da vodi humanitarnu fondaciju "Kristofer i Dejna Riv" koja je posvećena istraživanju povreda kičme i poboljšanju života pojedinaca i porodice koje se suočavaju s paralizom.

(Kurir stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TUŽILAŠTVO NAREDILO OBDUKCIJU TELA BIVŠE VODITELJKE PINKA