POTRESNE REČI GRADONAČELNIKA VUČEVIĆA: "Mirno spavaj, druže naš, velikani nikad ne umiru. Novi Sad će te zauvek pamtiti!"

Novosti onlajn

19. 02. 2021. u 18:34

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević oglasio se nakon vesti o smrti velikog kantautora Đorđa Balaševića, ana svom Instagram profilu.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУЧЕВИЋА: Мирно спавај, друже наш, великани никад не умиру. Нови Сад ће те заувек памтити!

Foto: Ž. Knežević

- Naposletku, ti si dobro znala ko sam ja, otkud sad te suze, moja mila... - rekao si jednom, i da, naposletku, moj veliki Đole, bio si u pravu - svi smo mi dobro znali ko si ti, da si ti taj novosadski večiti mladić, onaj uvek nasmejani dečko, koji nas je svojim neponovljivim duhom toliko često zasmejavao, ali nam i mamio suze.

- Da, mi znamo ko si ti - onaj koji je uhvatio dušu našeg grada i onaj koji je bio jedan od retkih sa srcem da o toj duši može tako lepo da peva. Zato nema suza, dragi naš Đole, jer legende nikad ne umiru.

- Tvoji stihovi će zauvek lutati ulicama našeg grada, biće u srcima zaljubljenih na obali Dunava, biće na usnama nekih novih provincijalki dok one ne slete niz hodnik Studenjaka, odžvanjaće Čivutskim vrtom i spominjaće se i na Svetog Jovana i na Bogojavljensku noć. Mirno spavaj, druže naš, velikani nikad ne umiru. Novi Sad će te zauvek pamtiti - napisao je gradonačelnik Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)