GOSPODIN CRNI LEPTIR: DŽoni Ranković pesmom ukazao počast "Ju grupi", najdugovečnijim srpskim rokerima

V. N.

28. 11. 2020. u 07:39

NAJMLAĐI srpski rok autor Nikola Džoni Ranković (17) objavio je juče na "Jutjubu" pesmu i spot "Gospodin crni leptir", svojevrsni omaž "Crnom leptiru", vanvremenskom hitu "JU grupe" uz koji su mnogi muzičari odsvirali svoje prve akorde.

ГОСПОДИН ЦРНИ ЛЕПТИР: Џони Ранковић песмом указао почаст Ју групи, најдуговечнијим српским рокерима

Foto Instagram/johnnyrankovic

Spot je moderna kompilacija sekvenci iz života "JU grupe" i Džonijevih koncerata sa njegovim bendom "D čurlijans".

- Žika Jelić i "JU grupa" su veoma važni ne samo za nas, koji smo na ovoj pesmi radili, već za sve druge muzičare - izjavio je Džoni Ranković, veliki borac rođen sa pola srca. - Oni svojim beskompromisnim radom, koji traje već pola veka, žestokim koncertima i dobrim porukama kroz zdrav i dugovečan život, daju pravi primer u svakom smislu. Delio sam binu sa njima mnogo puta i iskustvo koje sam stekao je nemerljivo, kako muzičarsko tako i životno. Bila mi je ogromna čast i odgovornost da se legendama zahvalim na ovaj način.

Inače, "JU grupa", najdugovečniji rok bend u Srbiji, sutra, 29. novembra, proslaviće jubilej - 50 godina rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)