POEZIJA KOJA SE PEVA: Zoran Dašić Daša o 12. albumu "Legendi" i novim članovima grupe

V. M. P.

28. 09. 2020. u 13:19

NE osećam toliko uzbuđenje, koliko osećam odgovornost zbog izlaska 12. albuma grupe "Legende", koja traje 33 godine. Uvek se više plašim da se ne obrukamo, nego da li će naše pesme biti hitovi.

ПОЕЗИЈА КОЈА СЕ ПЕВА: Зоран Дашић Даша о 12. албуму Легенди и новим члановима групе

Foto Kaktus

Ovo, za "Novosti", poručuje Zoran Dašić Daša, vođa grupe "Legende", kompozitor, tekstopisac, književnik, gitarista i tamburaš, povodom izlaska albuma "2020" za našu najstariju diskografsku kuću PGP RTS.

- Nesvakidašnju, novu energiju i svežinu ovom albumu daju, kako u zvučnom tako i u vizuelnom smislu, naš novi pevač Nikola Zekić i Marko Dašić za klavijaturama - kaže Daša. - Sa njima dvojicom smo se značajno podmladili i napravili potencijalni most ka mlađoj publici. Ako u tome uspemo, onda smo napravili šansu za budućnost. Marko je poslednjih godina nastupio sa nama na oko 40 koncerata, pa i nije novajlija. Ali, Nikola jeste i odlično se uklopio. On je veoma interesantan, solista je Radio Beograda, dugogodišnji igrač folklora, sportista kik-bokser, a nadasve kulturan, skroman i lepo vaspitan mladić. Uživanje je raditi sa njim. Nadam se da će situacija uskoro dozvoliti da se održavaju koncerti, pa da to potvrdimo i u praksi.

Što se tekstova pesama tiče, Dašine pesme su uglavnom objavljene u zbirkama, što zajedničkim, što samostalnim izdanjima, a neke su objavljene kao poetska dela u "Književnim novinama" što je zvanična potvrda da su one poezija koja se peva.

- Znam da to u današnje vreme estradnog cirkusa i nije baš najpopularnije ali mi smo to što jesmo i ne želim od toga da odstupim - kategoričan je Daša. - "Legende" su i zamišljene kao ideja oko koje smo se okupili, a to je kvalitetna muzika, naslonjena na tradiciju ovih prostora, uz obavezno kvalitetan tekst.

Ansambl "Legende" imao je sreće i privilegije da sarađuje tokom karijere sa mnogim legendama, kao što su Bora Đorđević, glumac Marko Nikolić, popularni Giga Moravac, Milena Dravić, Dara Matić, Angel Šurev iz Beogradske filharmonije...

- Mnogi ne znaju da smo, kao prateći gosti, svojevremeno snimili sa Bajagom pesmu "Moji su drugovi" - govori Daša. - Zatim sa Halidom Bešlićem, Željkom Samardžićem, Cunetom Gojkovićem, Vasilisom... Evo, sada smo na pesmi "Onih dana" sa novog albuma, sarađivali sa Jovom Radovanovićem, iz legendanih "Sedam mladih".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a