MILIVOJEV NAPUSTIO "EGZIT": Zvanično najbolji evropski muzički festival, posle 20 godina, ostao bez suosnivača

V. M. P.

31. 08. 2020. u 07:25

SUOSNIVAČ zvanično najboljeg evropskog muzičkog festivala "Egzit", Ivan Milivojev, objavio je da posle 20 godina napušta tu kompaniju. Milivojev, koga smatraju najvećim ambasadorom festivala u svetskim krugovima, zaslužan je za vraćanje Srbije na međunarodnu muzičku mapu, a vest je podelio u imejlu sa kolegama i prijateljima, u kojem navodi da 2020. donosi kraj njegovog putovanja sa "Egzitom".

МИЛИВОЈЕВ НАПУСТИО ЕГЗИТ: Званично најбољи европски музички фестивал, после 20 година, остао без суоснивача

Ivan Milivojev i bivši direktor komunikacija Sagor Mešković na dodeli nagrada / Foto "Egzit" tim

- "Egzit" je bio moj život i moja strast, ali sada osećam da treba da odem i počnem novo poglavlje u mom poslovnom životu - napisao je Milivojev i dodao da "čak i najbolje priče imaju kraj".

Sa "Egzit timom" Milivojev je suosnivač "Egzita" (2000), "Voriors dens festivala" (2012), umetničkog događaja "DEV9T" (2015), "Si dens" festivala u Crnoj Gori (2014.), "Revolušen" festivala u Rumuniji (2015)... Kao menadžer programiranja, radio je koncerte grupa "Prodidži", "Red hot čili pepers", "Kemikal braders", "Franc Ferdinand", Madone, Robija Vilijamsa. Takođe je dugogodišnji član odbora Evropske festivalske asocijacije.

- Uvek ću biti ponosan na "Egzit" i ono što smo uradili - izjavio je Milivojev. - Taj vodeći festival bio je veoma važan za Srbiju kao zemlju, jer je pružio platformu stranim umetnicima da je prvi put posete i sviraju u njoj.

On zasada ostaje manjinski akcionar, ali neće imati nikakvu ulogu u upravi kompanije posle 2020. Milivojev kaže da će u narednim mesecima objaviti planove za budućnost, ali potvrđuje da će ostati u poslu - promociji festivala i koncerata.

- Svojim bivšim kolegama želim mnogo sreće, ali vreme je da se oprostimo i pređemo na nove izazove našeg ludog i lepog muzičkog posla - kazao je Milivojev.

Podsetimo, zbog pandemije korone ovogodišnji "Egzit" nije održan, a organizatori su se suočili sa ogromnim gubicima, te je i sam opstanak festivala doveden u pitanje. Ivan Milivojev je u januaru iz Holandije doneo u Srbiju poslednju nagradu "Egzitu", najboljem evropskom festivalu, ali sada nema kad i kako da je proslavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!