PRIJATELJI U POSLU I ŽIVOTU: Boško Jakovljević i Aleksandra Jeftanović o novoj emisiji

J. BANjANIN

17. 07. 2020. u 16:58

VODITELjI Boško Jakovljević i Aleksandra Jeftanović Švraka, posle odsustva sa malih ekrana, odnedavno su deo tima K1 televizije, jedne od tri koje su u martu pokrenuli Željko Joksimović i Manja Grčić.

ПРИЈАТЕЉИ У ПОСЛУ И ЖИВОТУ: Бошко Јаковљевић и Александра Јефтановић о новој емисији

Foto Promo

Tandem Boško i Aleksandra vodi novu autorsku emisiju "Kec na jedanaest". Emisija u kojoj razgovaraju sa javnim ličnostima emituje se uživo radnim danima od 11 do 13 časova.

- Na televiziji smo nas dvoje svoji na svome. Kada nešto zanatski znaš da radiš, ostaje samo da odabereš formu u kojoj ćeš uživati. Smatramo da publika nije željna samo zabave i intrige na prvu loptu i po svaku cenu, već i kvalitetnih ljudi sa kojima bi mogla da podeli prepodne. Pošto smo zabavni program, želimo da pokažemo da ne mora samo ozbiljan sadržaj biti kvalitetan, već da to može biti i komercijalni, ako se na pravi način približi i spakuje - kaže za "TV novosti" Boško Jakovljević i dodaje da će se potruditi da ugoste svakog ko je publici interesantan, zabavan i inspirativan, dok Aleksandra podvlači da će razgovarati o svemu što je važan deo naše svakodnevice:
- Trudićemo se da budemo dobri domaćini, nepretenciozno, zrelo, a nekad duhovito.
Sagovornici u emisiji do sada su, između ostalih, bili Katarina Radivojević, Maja Mandžuka, Anđelka Prpić, Aleksandar Radojičić, Mima Karadžić, Kalina Kovačević, Miloš Timotijević, Milica Milša, Maja Volk, Seka Aleksić, Jelena Tomašević, Dženan Lončarević, sa kojima su voditelji pričali o tome kako živimo, o kulturi, pozorištu, filmovima, muzici, epidemiji virusa korona i svemu što budi znatiželju savremenog čoveka.

Aleksandra Jeftanović Švraka kaže da su ona i Boško od produkcije dobili ponudu koja je bila baš "po meri".
- Osećamo da je to što radimo dobro. Sudeći po rejtingu i reakcijama ljudi, ne mislimo samo mi tako. Tajna je u svakom poslu ista, važno je da volite to što radite, a mi zaista uživamo. Ova emisija je veoma lična, iznosimo svoje stavove, "razgovaramo" sa gledaocima, u čiju kuću ulazimo. Emisija je bez scenarija i njen koncept počiva na našim karakterima i na našem dvadesetpetogodišnjem prijateljstvu, što "boji" teme i razgovore.

U studiju uživo nastupa bend koji izvodi i domaću i stranu muziku, nekada mu se pridruže i gosti, poput Milana Kalinića.

Naziv emisije "Kec na jedanaest" Aleksandru asocira na životne radosti:

- Kada kažem da mi je nešto savršeno leglo, kao "kec na jedanaest", obično mislim na lep dan, jutarnju kafu i pogled na Beograd dok svi spavaju, popodne sa decom i suprugom Sašom, druženje sa Boškom, putovanja, nedeljna jutra kad ispečem pitu, pa se posle doručka svi vratimo u krevet i gnjavimo do podneva. Na dobru haljinu i šminku pred studio i onaj redak osećaj kad si sebi lepa...

Boško Jakovljević je na ekrane prvi put zakoračio sa beogradskih modnih pista. Kao modni dizajner oprobao se još 2001, a od tada je osmislio više kolekcija sa jasnim ličnim pečatom.

- Koncepte svojih emisija pravio sam tokom vožnje bicikla, kolekciju najbolje osmislim kad se vozim biciklom ili kolima kroz grad - rekao je svojevremeno za "Novosti" Jakovljević, a sada potvrđuje da ono što važi za modu, važi i za televiziju.
- Važno je da uživam u tome što radim, kao i da mogu iza toga da stanem.

Dugi niz godina ovaj dvojac bio je deo televizije Pink, a vodili su zabavnu emisiju City, čiji urednik je bio Jakovljević, kao i "Sav taj Pink".

- Najdraži mi je City sigurno, jer takav format, pristup poslu i kompletna produkcija, do tada nisu postojali. Veoma sam sentimantalna i prema emisiji "Da pređemo na ti", jer je u potpunosti autorsko delo - iskrena je Aleksandra Jeftanović Švraka, koja je napravila petogodišnju pauzu na televiziji i posvetila se privatnom biznisu, kao i suprugu Aleksandru Švraki i naslednicima Ani i Aleksi.

- Nadam da ću dobrom organizacijom uspeti da sada nađem balans. U krajnjem slučaju, ovo radno vreme mi veoma odgovara jer su deca tada u vrtiću, a suprug na poslu. Iskreno, nedostajala mi je televizija kakvu volim, sa pristojnim ljudima i odmerenim razgovorima - zaključuje Aleksandra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)